Партньорите от управляващата коалиция постигнаха съгласие по Националния план за

...
Партньорите от управляващата коалиция постигнаха съгласие по Националния план за
Коментари Харесай

Коалицията постигна съгласие по Плана за въвеждане на еврото

Партньорите от ръководещата коалиция реализираха единодушие по Националния проект за въвеждане на еврото, заяви БНР.

На траялия близо три часа ексклузивен експертен съвет, призован от вицепремиера Асен Василев, те са се разбрали датата за влизане на еврото да остане 1 януари 2024 година, а проектът да влезе да разискване в Народното събрание.

" Срещата мина общоприетоо, обсъдихме антиинфлационните ограничения, което беше най-важното, и в този момент ще ги обсъдим и в партиите, само че има единодушие по по-голямата част от тях ", сподели Ивайло Мирчев от " Демократична България " пред публицисти след края на Експертния съвет на ръководещата коалиция довечера в Министерството на финансите.

" Обсъдихме тематиката за еврото. На този стадий продължаваме да работим по датата 1-ви януари 2024 година, както беше декларирано още през 2017 година Тук става дума за проект, който е действен, който е за техническа подготовка на банките, а другояче, във връзка с стратегическата част, занапред в Народното събрание ще си има спор ", още Мирчев.

Председателят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров посочи, че е реализирано единодушие и за препоръчаните от кабинета антиинфлационни ограничения:

" В момента плановете към този момент са подготвени. Това, което ще създадем в този момент, е да се върне при парламентарните групи и да ги обсъдим с тях. Имаме задоволително буфер да работим с бюджета, по този начин, че да можем да поддържа хората по допустимо най-хубавия метод ".

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански от " Има подобен народ) сподели, че се работи от позиция на стратегическите цели за въвеждане на еврото и в това време по така наречен " механически и действен проект ".

" Казах, че може да бъде разискван в бюджетната комисия. Стратегическите цели е обикновено да бъдат разисквани там ", означи той след края на срещата.

" Мисля, че всички разбрахме какъв брой е значимо стратегическите цели да бъдат разисквани там, където им е мястото - в бюджетната комисия, в Народното събрание даже, само че всички се съгласихме, че има още какво да се прави ", отговори Каримански на въпрос дали има разминаване сред сътрудниците.

Tой сподели, че до момента в който не са получили нищо в допълнение като разбор, датата за влизане в еврозоната остава 1 януари 2024 година

" Когато получим нужните разбори от Министерството на финансите и от останалите институции, тогава към този момент ще преценим всичко, дали " се връзва " по този начин, както е планувано ", добави Каримански.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР