Партньорите на Иран в ядреното споразумение са показали готовност да

...
Партньорите на Иран в ядреното споразумение са показали готовност да
Коментари Харесай

Партньорите на Иран в ядреното споразумение са показали готовност да се съпротивляват на САЩ

Партньорите на Иран в нуклеарното съглашение са посочили подготвеност да се съпротивляват на Съединени американски щати, съобщи след среща във Виена иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, представен от Франс прес.

Германия, Китай, Франция, Англия и Русия, които подписаха през 2015 година съглашението за ограничение на иранската нуклеарна стратегия, разговаряха с представителя на Техеран няколко седмици, откакто Съединени американски щати се отдръпнаха от интернационалния контракт.

"По време на тази среща установявах, че всички членове, даже тримата съдружници (на Вашингтон-бел. АФП), са ангажирани и имат политическата воля да вземат ограничения за опозиция против Съединени американски щати ", съобщи Зариф на конференция, чийто запис беше излъчен от иранската организация ФАРС. Той добави, че това е първият случай, при който сътрудниците на Техеран демонстрират такава подготвеност на такова политическо ниво, само че акцентира, че в бъдеще ще проличи дали има разлика сред това, което желаят и това, което са подготвени да създадат.

Според обясненията на представителите на петте страни, методите за използване на отправените към Иран оферти са изцяло използвани. Ако те продължат да демонстрират същата политическа воля, те ще съумеят без проблеми да реализират прогрес, съобщи още иранският министър.

Русия, Китай и трите европейски страни са удостоверили, че са подготвени да разрешат на Иран да продължи да изнася своя нефт и газ, макар че Вашингтон желае да спре износа на недопечен ирански нефт като част от възобновяване на наложните американски наказания против Техеран. Този ангажимент, стихотворец от ръководителите на дипломацията на петте страни, които не престават да вземат участие в съглашението, е част от 11 цели, обявени на срещата във Виена, с цел да се избави подписаното през 2015 година съглашение.

След като Вашингтон се отдръпна от контракта, Съединени американски щати желаеха от всички страни да спрат вноса на ирански нефт до 4 ноември, в случай че желаят да избегнат ориентираните против Иран наказания. От своя страна европейските страни, участващи в съглашението, водят разговор с Техеран, с цел да го убедят да продължи да се придържа към пакта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР