Партньорите, годениците и децата им гледаха от първите редове Джорджа

...
Партньорите, годениците и децата им гледаха от първите редове Джорджа
Коментари Харесай

Джорджа Мелони се закле с правителството си, 11 са бивши министри на Берлускони

Партньорите, годениците и децата им гледаха от първите редове
Джорджа Мелони се закле като министър председател пред президента Серджо Матарела и за пръв път в 76-годишната история на Италианската република държавното управление се оглавява от жена. В формирания си от 24 души кабинет тя е най-младата с 45-те си години, само че като цяло междинната възраст на министрите е много висока, като се има поради, че 12 са на над 60 година

Мелони е невисшистка, по сходство на вицепремиера и министър на инфраструктурата Матео Салвини и на министъра на защитата Гуидо Крозето, който в предишното беше оголен, че е излъгал, че е с висше. Най-много – 10, са юристите в кабинета. Още първоначално Мелони съобщи, че желае да бъде наричана министър председател, а не премиерка, както се прави в италианския език, където се споделя министърка, сенаторка, депутатка и други Женският състав измежду министрите обаче е по-нисък от тези на предходните кабинети- едвам 6 са дамите и всички бяха облечени с панталони на клетвата.

За пръв път от 11 години Италия има политическо държавно управление с министър председател водач на партия, спечелила избори. За финален път сходен кабинет имаше през 2011 година, след успеха на Силвио Берлускони на изборите. Сегашното държавно управление включва 11 души, които преди време са били министри при милиардера магнат. Затова и той разяснява, че едновремешният юношески тим от четвъртото му държавно управление е част от днешния кабинет. Самата Мелони беше министър на младежта при Берлускони.

Според специалистите описът на министрите на най-дясното италианско държавно управление от Мусолини насам включва персони, за които не може да се каже че са от „ каймака ” на обществото. Мнозина представители от елита на стопанската система и финансите отхвърлиха да влязат в кабинета на Мелони, по тази причина тя беше принудена да извика професионални политици. Ключовата сфера – стопанската система, отива при Лигата на Салвини, защото министър става неговият представител Джанкарло Джорджети.

Мелони избра да прекръсти някои от министерствата, заявявайки по този метод какви са задачите й. Министерството на енергетиката стана министерство на енергийната сигурност. Това на земеделието стана и на хранителния суверенитет, с което Мелони даде поръчка, че ще се бори за отбраната на Made in Italy. То се оглавява от шурей й – Франческо Лолобриджида, внук на известната кинозвезда Джина. Tова на фамилията пък стана и на раждаемостта, като се има поради тежката рецесия в тази сфера, която претърпява Италия. За министър Мелони избра Еуджения Рочела, която е известна с опълчването си на абортите и на гражданските съюзи сред хора от един пол. „ Ще работя за битка с демографската зима, което рискува да отнеме бъдещето и вярата на страната ни ”, сподели Рочела.

Въпреки че тя е за обичайното семейство, по сходство на Мелони и Салвини, и тя няма подписан брак с колегата, с който живее на фамилни начала. Салвини даже има две деца от две разнообразни дами, а живее с трета. Всички деца и сътрудници на премиера и на двамата вицепремиери следиха клетвата от първия ред в залата. Строго консервативните позиции в фамилната сфера на Рочела, както и на новия ръководител на Камарата на депутатите Лоренцо Фонтана са мотив за мощни терзания в LGBT общността в Италия, която се притеснява от задраскване на правата им, извоювани в последните години.

Първи посланик на Италия ще бъде някогашният началник на Европарламента Антонио Таяни, народен координатор на „ Форца Италия ”. До последно мнозина се питаха дали Мелони ще удостовери на поста спрягания за него човек на Берлускони след публикуването на скандалните аудиозаписи, в които милиардерът приказва за възобновените си топли връзки с близкия си другар Путин, за който кaза, че му е изпратил 20 бутилки водка за рождения ден. В последна сметка Мелони се довери на опитния и с връзки в Европа Таяни, който е и вицепремиер. Същевременно не удовлетвори настояването на Берлускони за Министерството на правораздаването, където постави човек от квотата на своята партия „ Италиански братя ” – някогашният магистрат Карло Нордио.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР