Партньори в управленската коалиция в Италия - настоящият премиер Джорджа

...
Партньори в управленската коалиция в Италия - настоящият премиер Джорджа
Коментари Харесай

Официална Италия се разцепи: Берлускони остро атакува Зеленски, Мелони го брани

Партньори в управническата коалиция в Италия - актуалният министър председател Джорджа Мелони и някогашният - Силвио Берлускони, се изправиха един против различен (макар и задочно) във връзка с поддръжката си за Украйна и нейния президент Володимир Зеленски. 

Силвио Берлускони съобщи, че не би търсил среща с Володимир Зеленски, в случай че към момента беше отпред на държавното управление, тъй като упреква украинския президент за войната с Русия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Казаното от него е във връзка със срещата сред Мелони и Зеленски в Брюксел по време на неотдавнашната среща на евролидерите, в част от която се включи и украинският президент.

" Никога не бих отишъл да приказвам със Зеленски, тъй като ние сме очевидци на опустошаването на страната му и на клането на нейните бойци и цивилни ", сподели Берлускони пред публицист след гласоподаване през вчерашния ден в изборна секция за районните избори в Ломбардия.

Берлускони съобщи, че в случай че Зеленски беше спрял да атакува двете сепаратистки републики в Донбас, войната не би се случила. " Така че аз правя оценка доста, доста отрицателно държанието на този господин ", добави Берлускони.

В отговор от офиса на Мелони обявиха, че поддръжката на италианското държавно управление за Украйна е " твърда и уверена, както е ясно декларирано в програмата и доказана при всички парламентарни гласувания на болшинството, подкрепящо изпълнителната власт ".

86-годишният Берлускони постоянно се хвалеше с другарството си с съветския президент Владимир Путин до нахлуването на Русия в Украйна и провокира бурни реакции през септември предходната година, когато съобщи, че Путин е бил тласнат към войната и е желал да сложи " почтени хора " отпред на Киев.

Берлускони, водач на консервативната партия " Форца Италия ", която е част от ръководещата коалиция в страната, приказва, откакто в петък Джорджа Мелони упрекна Франция, че е заплашила единството на Европейски Съюз във връзка с Украйна, като е провела френско-германска вечеря в Париж със Зеленски, която не включваше други европейски съдружници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР