Партизан победи с 2:1 като гост Радник (Сурдулица) и се

...
Партизан победи с 2:1 като гост Радник (Сурдулица) и се
Коментари Харесай

Транспарант с обиди срещу Звезда прекъсна мач на Партизан

Партизан победи с 2:1 като посетител Радник (Сурдулица) и се класира за полуфиналите в шампионата за Купата на Сърбия. Всички попадения паднаха преди почивката, когато мачът беше пресечен за близо 15 минути поради транспарант с нецензурно наличие в агитката на " гробарите ". Посланието беше адресирано към безконечния противник Цървена звезда и гласеше: " Първенствата, в които ромите не са първи, се приключват, до момента в който лъжливите трофеи се честват с почитателите ".

Същият транспарант се появи и на домакинския мач на Партизан против Младост (Лучани) преди няколко дни. Тогава на трибуните не бяха допускани ентусиасти, само че все пак началото на срещата се забави, до момента в който плакатът бъде свален.

Днес реферът Сърджан Йованович спря дуела още в 3-ата минута, а дикторът предизвести ентусиастите на " черно-белите " да приберат транспаранта. Това не се случи и в 12-ата минута съдията прибра двата тима в съблекалнята, а ултрасите на Партизан започнаха да скандират против управлението на Сръбския футболен съюз.

След близо четвърт час спиране мачът беше възобновен и " гробарите " пропуснаха две положителни положения през централния нападател Умар Садик. В 37-ата минута стражът на Радник Никола Василиевич мазета в корнер шут на Бибрас Натхо. Полувремето беше продължено с цели 18 минути и във втората от тях Натхо по съвършен метод изведе Такума Асано, който откри резултата.

В 60-ата минута на първата част японският нападател се разписа още веднъж. Той излезе самичък против Василиевич и стреля в тялото му, само че при добавката опъна мрежата. Домакините обаче върнаха интригата малко по-късно, когато Богдан Стаменкович наказа неточност в отбраната на Партизан.
След почивката Садик продължи да пропуща пред вратата на Радник, а в добавеното време шансът оказа помощ на " гробарите ", които едвам не си вкараха автогол. Все отново, тимът на Саво Милошевич удържа преднината си и към този момент чака противника си на полуфиналите.

По-рано през днешния ден място измежду последните 4 в шампионата си обезпечи и Чукарички след поврат от 0:2 до 3:2 против Раднички (Ниш). Мачът беше своебразен двубой сред двама от най-талантливите сръбски футболисти - Слободан Тедич, който е благосъстоятелност на Манчестър Сити, само че играе чартърен в Чукарички, и Никола Чумич, който е чартърен в Раднички от Олимпиакос.

Гостите от Ниш поведоха с два гола на Чумич (14', 23'), само че малко преди края на първото полувреме Тедич понижи от дузпа, а в 82-ата минута още веднъж той беше прецизен за 2:2. Всички към този момент чакаха продълженията, когато Тедич с техничен удар оформи хеттрика си и донесе успеха на Чукарички.

Купа на Сърбия, 1/4-финали:

ЧУКАРИЧКИ - РАДНИЧКИ (НИШ) 3:2 (1:2)
0:1 Н. Чумич (14)
0:2 Н. Чумич (23)
1:2 С. Тедич (45) д.
2:2 С. Тедич (82)
3:2 С. Тедич (90+2)

РАДНИК (СУРДУЛИЦА) - ПАРТИЗАН 1:2 (1:2)
0:1 Т. Асано (45+2)
0:2 Т. Асано (45+15)
1:2 Б. Стаменкович (45+16)

ВОЙВОДИНА - МЛАДОСТ (ЛУЧАНИ) - по-късно през днешния ден

Снимки: Star Sport
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР