Партийните субсидии ще бъдат намалени, но с колко - ще

...
Партийните субсидии ще бъдат намалени, но с колко - ще
Коментари Харесай

Крачка назад за левче партийна субсидия, започват парламентарни консултации с колко да бъдат орязани

Партийните дотации ще бъдат понижени, само че с какъв брой - ще стане ясно в края на юли. Новият размер ще бъде бистър на  консултции в Народното събрание. Това оповестиха министър председателят Бойко Борисов и съдружните сътрудници от “Обединени патриоти ” след 90-минутна среща в Министерски съвет. Данъците няма да се пипат до края на мандата на това държавно управление е още една от постигнатите през днешния ден сделки, стана ясно от думите на Борисов.

Най-добре тематиката за партийните дотации да бъде отсрочена до момента в който се откри компромисен вид, разяснява един от сътрудниците в дребната коалиция, водачът на НФСБ Валери Симеонов преди срещата в Министерски съвет, свикана по негово искане.

" Много преждевременно бяха взети решенията от всяка една от партиите и мисля, че е необходим по-обширен разговор и съвещания ", сподели Симеонов.

Миналата седмица министър-председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че привиква съдружен съвет, на който да обсъдят проблема с " Обединени патриоти ".

Партньорите в ръководството - ГЕРБ и Обединени патриоти разсъждаваха съответно по  размера на партийната дотация, откакто държавното управление предложи понижение на парите за партиите от сегашните 11 на 1 лев за извоюван глас. Коалиционният съвет се събра, откакто предходната седмица Народното събрание отсрочи гласуването на измененията в Закона за държавния бюджет, отбелязва БНР.

Междувременно зам.-председателят на " Атака "  Десислав Чуколов разгласи, че партията е за съкращаване размера на дотациите за политическите обединения на един лев за глас или за отпадането им.

ГЕРБ продължава да стои, по този начин както сме поели ангажимент, както и преди две години в Народното събрание гласувахме, за дотации от 1 лев, съобщи от своя страна министър председателят Бойко Борисов след Коалициионния съвет, съобщи още БНР. 

Ние сме поканени на диалози от Обединени патриоти, които те ще предизвикват с всички политически партии в Народното събрание, и сме подготвени да приказваме за Закона за политическите партии, сподели той. Там би трябвало да се създадат нужните промени, тъй като в този момент Министерството на финансите и Правителството се занимават с изплащането на партийните дотации, а всичко това би трябвало да отиде в Закона за политическите партии, продължи Борисов. 

Коалицията реши, по този начин както е записано в съглашението и това беше главният укор към мен, данъчните закони, в границите на мандата, да не се трансформират. Всички намалявания на Данък добавена стойност влизат в несъгласие с този член на Коалиционното съглашение и по тази причина по тази тематика няма да дебатираме повече, уточни още Борисов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР