Партийни стратегииПП се събраха в хотелРосен Желязков издига ГЕРБ за

...
Партийни стратегииПП се събраха в хотелРосен Желязков издига ГЕРБ за
Коментари Харесай

ГЕРБ издигат Росен Желязков за шеф на НС

Партийни тактики
Политическа партия се събраха в хотел

Росен Желязков издига ГЕРБ за ръководител на Народното събрание. Кандидатурата на юриста бе стартирана и в предходния парламент, само че след седмични разправии се стигна до избора на Вежди Рашидов.

От ПП-ДБ резервираха в загадка дали ще имат претендент за ръководител на Народно събрание. Очаква се от “Промяната ” още веднъж да повдигнат Никола Минчев.

Изненадващо депутатите на Политическа партия през днешния ден следобяд се събраха в столичния хотел “Метрополитен ”, само че без сътрудниците си от Демократична България. Това незабавно роди разнообразни версии за разнобой, разправии и подмолни покупко-продажби в новата коалиция. Деликатен е и въпросът за зам.-председател на Народно събрание. Минчев мъчно ще бъде натрапен за ръководител и съпартийците му ще упорстват той да е зам.-шеф. Претенции към същата позиция има и ген. Атанас Атанасов от Демократична България, само че на парламентарната група ПП-ДБ се поставя единствено един зам.-председател на Народното събрание. Решението на кого да заложат ще бъде взето в последния миг.

Очакванията на депутатите са още веднъж да има разправии за ръководител на Народно събрание и ходът на президента със привикване на 49-ото Народно събрание на Велика сряда да се обезсмисли. Докато не бъде определен ръководител и образувани парламентарни групи, Румен Радев не може да стартира съвещания с парламентарните партии за сформиране на кабинет.

За зам.-шеф на Народно събрание от “Възраждане ” още веднъж се чака да повдигнат Цончо Ганев, а от Българска социалистическа партия - Кристиан Вигенин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР