Партийни събрания в ГЕРБ за издигане на кандидатури за кмет

...
Партийни събрания в ГЕРБ за издигане на кандидатури за кмет
Коментари Харесай

ГЕРБ издига кандидати за кметове и съветници в Пловдив

Партийни събрания в ГЕРБ за издигане на кандидатури за кмет на Пловдив, кметове на регионите и за листата на общински съветници стартират от понеделник.

На 22 юли от 18 часа се събират членовете на „ Централен ” и „ Северен ” надлежно в Дома на техниката на ул. „ Гладстон ” и залата на Земеделския лицей на бул. „ Дунав ”. Структурите се оглавяват от кмета на регион „ Централен ” Георги Стаменов и някогашния народен представител Стефан Дедев.

На 23 юли ще редят пасианса в „ Южен ”, чийто ръководител е общинският консултант Георги Василев, и в „ Източен ”, чиято партийна конструкция се оглавява от шефа на „ Чистота ” Иван Стоянов. На 24 юли борбата ще е в „ Тракия ” и „ Западен ”. В тези региони партийните шефове са кметът на " Тракия " Костадин Димитров и съветникът Ясен Михайлов.

Събранията са открити за всички жители, както разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Външните хора обаче няма да могат да оферират претенденти на партийното съвещание, нито да гласоподават. Ако имат свои номинации, ще ги внасят непосредствено в централата на ГЕРБ, какъвто апел след Бойко Борисов е отправил към пловдивчани и кметът Иван Тотев, който е локален водач на партията.

В ГЕРБ към този момент се води тиха борба сред лобитата. Всеки регион може да предлага до три номинации за кмет на града, три за всеки от регионите и доста повече за Общинския съвет. Гласуването е очевидно - който получи най-вече гласове, попада в листата с номинациите. За градоначалник ще бъдат препоръчани регионалният шеф Здравко Димитров, кметът на " Централен " Георги Стаменов, Иван Тотев.

Последна дума обаче ще има водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР