Партията за независимост на Обединеното кралство, която трансформира британската политика

...
Партията за независимост на Обединеното кралство, която трансформира британската политика
Коментари Харесай

Хаос в Партията за независимост на Обединеното кралство

Партията за самостоятелност на Обединеното кралство, която трансформира английската политика с настояването си за образуване на референдум за участието на страната в Европейски Съюз, изпадна в безпорядък, оповестява " Ройтерс ".

Лидерът на партията Хенри Болтън отхвърля да подаде оставка, откакто 25-годишната му държанка Джо Марни насочи расистки коментар по адрес на Меган Маркъл, която е избраница на принц Хенри.

При някогашния водач Найджъл Фараж партията се трансформира в една от най-големите политически сили на Острова, убеждавайки някогашния министър председател Дейвид Камерън да провежда референдум за участието на страната в Европейски Съюз, а след това сполучливо води акция за Брекзит.

Но откогато Фараж се отдръпна от лидерския пост след референдума, партията изпадна в безпорядък, защото главната й цел - излизане от Европейски Съюз, в този момент е публична политика на Консервативната партия и Лейбъристката партия.

Марни е обидила Маркъл и чернокожите в текстово известие до другар. Майката на Маркъл е афроамериканка. Марни е нарекла бъдещата жена на принц Хенри " жалко момиче от простолюдието " и " нейното семе ще поквари нашата кралска фамилия ". Тя също по този начин описала чернокожите като грозни хора. Впоследствие Джо Марни сервира опрощение, а Болтън разгласи, че приключва сантименталната си връзка.

Лидерът на евроскептичната партия загуби избор на доверие в изпълнителното бюро, само че разгласи, че няма да напусне поста.

БиБиСи оповестява, че заместник-председателят Маргот Паркър е подала оставка като митинг против отхвърли на Болтън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР