Планът на Путин да контролира отдалечения сибирски регион се проваля

...
Партията на Владимир Путин е изправена пред битка за отвоюването
Коментари Харесай

Партията на Владимир Путин е изправена пред битка за отвоюването на един от единствените региони в Русия, които не контролира, след като нейният кандидат за местните избори следващата седмица се оттегли след проучване, показващо, че той ще загубят.

Неспособен да напълни бюлетини в отдалечения регион Хакасия в Южен Сибир, Кремъл сега иска да отмени изцяло изборите за губернатор, според руските опозиционни медии.

Анализатори казаха че неуспехът на Кремъл да управлява изборите показва, че посланията му не минават и войната му в Украйна не е толкова популярна, колкото се надяваше.

„Това е показател за реалните настроения в сърцето,“ каза Абас Галямов, бивш автор на речи в Кремъл и политически коментатор, който сега живее в Израел.

Кремъл има почти желязна хватка над политиката в Русия и доминира на всяко ниво от националния парламент до местните събрания, с само няколко изключения.

Едно от най-ярките от тях е губернаторството на Валентин Коновалов в Хакасия, слабо населен регион, известен с естествената си красота. Намира се на пет часа полет от Москва.

35-годишният пин-ап от Руската комунистическа партия, който смята Владимир Ленин за свой политически герой, стана губернатор на Хакасия през 2018 г. извън общественото мнение негодувание от увеличаването на възрастта за пенсиониране от страна на Кремъл.

Кремъл се опита да провали победата на г-н Коновалов през 2018 г., като многократно отмени втори тур на гласуването, докато реши да отстъпи и вместо това да отмъсти за унижението на тазгодишното регионално избори.

Г-н Галямов каза, че Сергей Кириенко, изборният стратег на Путин, първо е използвал пропагандната машина на Кремъл, за да дискредитира г-н Коновалов, а след това е скочил с парашут Сергей Сокол, руски депутат, „герой от войната“, за да бъде Обединена Русия кандидат.

Но този план се провали, каза той, защото Кремъл трябваше да спечели изборите честно, тъй като не контролира основните административни ресурси в Хакасия и г-н Сокол беше слаб кандидат, тъй като беше твърде очевидно „Кандидатът на Москва“ за хората.

„С наближаването на деня на изборите ставаше все по-ясно, че Сокол ще загуби“, каза г-н Галямов.

Тази оценка беше подкрепена от про -правителствена руска медия, като RBK съобщава, че тайните проучвания показват, че г-н Сокол ще засрами Кремъл.

И така, тъй като остава седмица до гласуването, г-н Сокол реши да напусне и в събота публикува съобщение в Telegram от болницата, казвайки, че е твърде болен, за да стои.

„Да си губернатор е сериозна и отговорна работа и не можеш да отсъстваш дори за ден“, каза той.

Г-н Сокол базира кампанията си на подкрепата си за войната на Путин в Украйна, след като е служил в каскадния VIP батальон в окупирания Донбас. Той беше създаден, за да позволи на политиците да позират във военна униформа на километри зад фронтовата линия, за да управляват дронове, вместо да защитават окопи.

Медуза, руски опозиционен уебсайт, каза, че с разбития си предизборен план, Сега Кремъл искаше да отмени изборите за губернатор в Хакасия.

Той цитира източници, които казват, че служители са били изпратени от Москва, за да открият предполагаеми измами на гласоподавателите и да окажат натиск върху всички кандидати да се оттеглят, позволявайки на Кремъл да назначи губернатор .

„Сокол се превърна в черен лебед, но ще го разберем“, каза източник, близък до президентската администрация.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР