Партията на Валери Симеонов – Национален фронт за спасение на

...
Партията на Валери Симеонов – Национален фронт за спасение на
Коментари Харесай

Партията на Валери Симеонов остава в коалицията, но под условие

Партията на Валери Симеонов – Национален фронт за избавление на България, остава в обединението, само че под изискване. Това стана ясно след изказване в партийната централа.

НФСБ желае смяна в съдружното съглашение с ГЕРБ, както и да поеме Министерството на туризма. На съдружен съвет довечера се чака да бъде изработен опит за изглаждане на несъгласията в Патриотичния фронт.
НФСБ ще гласоподава срещу оставките в кабинета, няма да излиза от обединението „ Стабилността на съдружното ръководство е застрашена “, счита Валери Симеонов
Още преди парламентарната почивка Волен Сидеров разгласи, че Валери Симеонов не е незаместим в държавното управление. Среща при премиера тогава съумя да тушира несъгласията.

Тази заран, в деня на съвещанието на съдружните сътрудници, от Созопол водачът на „ Атака” разгласи, че и без НФСБ обединението и кабинетът могат да продължат напред. „ Ако това е методът да си извоюва министерски пост, аз съм срещу. Но за мен е неприемливо да си в държавното управление, да си вицепремиер и да излезеш да кажеш, че това държавно управление се ръководи еднолично, че разрушава държавността. Тогава какво правиш в това държавно управление? Излизай, ставай съпротива, в случай че искаш започни партизанска война и го сваляй”, попита Сидеров.
Волен Сидеров за обединението: И без НФСБ продължаваме напред Няма да ставам министър, безапелационен беше Сидеров
Поредният мотив за различията стана безапелационната позиция на Симеонов против министерските оставки на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. По този въпрос Симеонов е подкрепян и от другия водач в дребната коалиция – Красимир Каракачанов. „ Моят сътрудник Валери Симеонов е прав в едно – не би следвало при всеки случай, когато някоя част от обществото изиска кръв, да жертваш министри, без даже да изчакаш резултатите от разследванията”, съобщи вицепремиерът и боен министър.

Снощи Валери Симеонов разгласи, че управническите решения се взимат еднолично от Борисов, а през днешния ден сложи изискване да се промени съдружното съглашение и ръководството на парламентарната група на Патриотите, която се управлява от Сидеров. „ Има разговор – има коалиция, няма разговор – няма смисъл”, безапелационен беше Симеонов. „ Не скалъпвам, не отстранявам, не назначавам, не „ оставчавам” никого, нито застрашавам, нито се апелирам, имам обикновено политическо държание, каквото би трябвало да имат всички политици в България”, сподели той.

Симеонов изиска и кадрови промени, като уточни, че Министерство на туризма трябвало да е на неговата партия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР