Партията на украинския президент Володимир Зеленски ”Слуга на народа” печели

...
Партията на украинския президент Володимир Зеленски ”Слуга на народа” печели
Коментари Харесай

Президентската партия спечели изборите в Украйна

Партията на украинския президент Володимир Зеленски ”Слуга на народа” печели безапелационно предварителните парламентарни избори в страната с 42.12 % от гласовете. Това демонстрират данните при обработени 30.9 % от протоколите от създадените през вчерашния ден избори.

Следва я проруската ”Опозиционна платформа” на Виктор Медвечук с 12.69 %. На трето място е ”Европейска солидарност” на някогашния президент Петро Порошенко с 8.7 %.

Партията ”Отечество” на някогашния министър председател Юлия Тимошенко получава 8.2 %, а партията ”Глас на музиканта” на рок звездата Святослав Вакарчук получава 6.4 %.

Лидерът на президентската партия Дмитро Разумков удостовери, че партия " Глас " може да стане съдружен сътрудник на " Слуга на народа”. Вакарчук от своя страна, сложи условия за присъединяване му в бъдещи обединения във Върховната рада. Като " червени линии ", от които не би отстъпил, той уточни Украйна да се движи към Европа, Европейски Съюз и НАТО, един закон за всички и стопанска система без олигарси.

Веднага след оповесяването на резултатите, украинският президент Володимир Зеленски насочи благодарности към гласоподавателите за поддръжката и съобщи, че няма да разочарова народа на Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР