Партията на украинския президент Владимир Зеленски печели извънредните парламентарни избори,

...
Партията на украинския президент Владимир Зеленски печели извънредните парламентарни избори,
Коментари Харесай

Партията на президента Владимир Зеленски печели изборите в Украйна

Партията на украинския президент Владимир Зеленски печели изключителните парламентарни избори, демонстрират предварителните резултати.
 Зеленски уволни 11 посланици на Украйна, измежду тях и този в Съединени американски щати  Планът на Зеленски: завършек на депутатския имунитет в Украйна  Зеленски постави клетва и незабавно разпусна Народното събрание (обновена)  Комикът Зеленски разруши Порошенко и е новият президент на Украйна
" Слуга на народа " ще има болшинство в Народното събрание и по този начин властта на президента - комикът от тв сериал Зеленски - ще се укрепи.

През април 41-годишният Зеленски завоюва със 73% президентските избори в Украйна против Петро Порошенко, само че и до момента не може да назначи министрите, които желае. Той е решен да прокара радикални промени и да се бори с корупцията. Пред изборна секция в Киев по-рано през днешния ден Зеленски съобщи, че предварителните избори са даже по-важни от президентските.

Екзит половете демонстрират, че " Слуга на народа " печели 43,9% от вота, а във Върховната Рада влизат общо пет политически обединения, преминаващи петпроцентната преграда, написа УНИАН. Проруската " Опозиционна платформа - за живот " на Юрий Бойко има 11,5%. Трета е партията на Порошенко - " Европейска взаимност " - 8,9%. „ Баткивщина “(Отечество) на някогашния министър председател Юлия Тимошенко има 7,6%, а за партия " Глас " на украинския рок артист Святослав Вакарук са дали своят вот 6,3%.

Днес Украйна избира 225 депутати по партийни листи и още 199 в едномандатни изборни региони.

Ако се стигне до сформирането на коалиция, най-вероятният сътрудник на " Слуга на народа " е " Глас ".

Руската ТАСС оповестява за 1792 известия за нарушавания по време на изборите и за формирани 44 наказателни каузи, като цитира Националната полиция. Естеството на по-голямата част от жалбите е обвързвано с противозаконна акция, подкупване на гласоподаватели, възпрепятстване на практикуване на правото на глас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР