Партията на убития бивш президент на Йемен Али Абдула Салех

...
Партията на убития бивш президент на Йемен Али Абдула Салех
Коментари Харесай

Партията на убития бивш президент на Йемен си избра нов лидер

Партията на убития някогашен президент на Йемен Али Абдула Салех (на снимката) си избра нов водач, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Салех бе погубен преди месец от тогавашните си съдружници в гражданската война в Йемен - подкрепяните от Иран шиитски бунтовници хуси. Салех бе свален от власт през 2012 година след над три десетилетия ръководство, през които е водил няколко войни против хусите. Впоследствие обаче той подписа неочакван съюз с бунтовниците, откакто те в края на 2014 година превзеха столицата Сана, отбелязва ДПА.

Миналата година Салех публично разтрогна съюза с хусите и изяви подготвеност за разговор с водената от Саудитска Арабия коалиция, която се бие с хусите от март 2015 година Партията Общ национален конгрес заяви, че новият й водач е някогашният министър на земеделието Амин Абу Рас. В известието се подлага на критика "агресията " на водената от Саудитска Арабия районна коалиция и се декларира, че партията ще продължи съпротивата си, само че не се загатват хусите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР