Партията на справедливостта и развитието на турския президент Реджеп Тайип

...
Партията на справедливостта и развитието на турския президент Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Партията на Ердоган подаде жалба за резултатите от изборите в Истанбул

Партията на справедливостта и развиването на турския президент Реджеп Тайип Ердоган (ПСР) публично апелира резултатите от локалните избори във всички 39 окръга в Истанбул, съгласно които градът е извоюван от претендента на Републиканската национална партия (РНП).
Лидерът на опозицията Екрем Имамоглу сподели през вчерашния ден, че води с 25 000 гласа, а това беше доказано и от неговия противник от ПСР, някогашният министър-председател Бинали Йълдърм.
Несигурността по отношение на резултатите от локалните избори в допълнение снижи цената на турската национална валута - лирата, която предходната седмица доста спадна заради недоверието на турските жители, търгуващи с долари и злато.
Стойността на лирата през днешния ден падна с 2% във връзка с щатския $ заради напрежението със Съединените щати, които взеха решение да спрат доставката на съоръжение за военни самолети Ф-35, отбелязвайки, че доставките ще бъдат осъществени единствено в случай че Турция се откаже от закупуването на съветската противоракетна система С-400.
Турските медии оповестиха през вчерашния ден, че ПСР губи властта в Анкара за първи път от основаването на партията през 2001 година. Истанбул е доста по-голям, тъй като е най-големият град в Турция, три пъти по-голям от Анкара. Ердоган стартира политическата си кариера като кмет на Истанбул (1994-1998 г.).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР