Партията на руския президент Владимир Путин понесе тежки загуба на

...
Партията на руския президент Владимир Путин понесе тежки загуба на
Коментари Харесай

Опозицията в Москва победи партията на Путин. Навални: Борихме се за този успех

Партията на съветския президент Владимир Путин понесе тежки загуба на изборите за градски парламент на Москва, на които близо половината места бяха извоювани от претенденти, подкрепяни от неговия архисъперник Алексей Навални, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Изборите за московската Дума нормално не са толкоз шумно събитие, само че вчерашното гласоподаване притегли по-голямо внимание след отхвърли на управляващите да записват десетина самостоятелни претенденти, в това число добре известни критици на политиката на Кремъл.

Това докара до огромни митинги на опозицията и макар подхванатите от полицията ограничения, шествията бяха най-големите в Русия от години.

След преброяването на всички гласове, 20 претенденти, получили поддръжката на опозиционния водач Алексей Навални, бяха определени в московския градски парламент. Всички те, въпреки и в някои случаи единствено номинални съперници на властта, бяха подкрепени от неговата тактика за така наречен мъдро гласоподаване, която призоваваше гласоподавателите да отхвърлят претендентите на партията на Путин " Единна Русия ".

" Това е необикновен резултат и ние се борихме за него дружно ", съобщи Навални в Туитър рано сутринта.

Кандидати на " Единна Русия " завоюваха губернаторски места в десетки райони. В далекоизточния Хабаровск обаче те понесоха съкрушително проваляне, откакто партия ЛДПР завоюва всички места в градския парламент, с едно само изключение, и доминираше на останалите локални избори, в това число за кмет.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред медиите, че резултатите от изборите демонстрират, че концепцията на опозицията за протестен избор като цяло се е провалила. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР