Партията на милионерите подреди листата си за предстоящите избори за

...
Партията на милионерите подреди листата си за предстоящите избори за
Коментари Харесай

Какво тук значи някаква си листа…?

Партията на милионерите подреди листата си за идните избори за Европейския парламент. И, несъмнено, за никого не е изненада, че „ социалистите “ сложиха в нея и малко ченгета от Държавна сигурност – за цвят.

Това не е изненадва към този момент за никого, те са като херпес – постоянно се връщат някак и в никакъв случай не можеш да се отървеш от тях напълно в България. Но за тях – след малко…

Интересно е и включването на Иво Христов – шефът на кабинета на президента. Тук е мястото за една дребна скоба – Христов преди десетина години назова Българска социалистическа партия „ Позитаник “ – игра на думи сред „ Позитано “ и „ Титаник “. Тогава разкритикува и Кирил Добрев, с който, наподобява, към този момент няма проблем. Същият Добрев, който е върховен партиен функционер, доближен до Корнелия Нинова и също по този начин разследван от КПКОНПИ за възможни корупционни схеми. Същият Добрев, който в този момент плаши децата с Движение за права и свободи, само че беше необичайно безмълвен по времето на обединението на неговата партия с Движение за права и свободи.

Още нещо прави усещане в решението Иво Христов да се инсталира в листата и доста евентуално да бъде изпратен в Брюксел – а точно изявлението на самия Христов: „ …президентът е главният контрапункт против пълзящата автокрация в страната, а Българска социалистическа партия е единствената съпротива. Нормално е да приема “.

С един патрон два заека, както се споделя, само че и двата заека, които дадоха фира, са червени. Първо: с това изявление самият началник на кабинета на президента отстрани и последните ни подозрения дали Радев е привързан с Българска социалистическа партия и до каква степен е надпартиен, за какъвто се пробва да се показа. Христов (дали преднамерено, дали без да иска) срина паравана пред дружбата на Нинова и Радев. Опита се и да внуши, че Българска социалистическа партия са единствената съпротива на ГЕРБ и че единствено те са опция, което освен, че не е правилно, само че и е неуместно. Но това е обикновено пъчене преди мача – както боксьорите се наскърбяват един различен на конференциите и в деня на кантара.

Вторият патрон пък прониза самата ценностна система на Българска социалистическа партия и персоналната на Христов, тъй като никой не можа да разбере за какво, щом по този начин милее за делото на Радев, го зарязва тук и отива в Брюксел. Връзка от разстояние ли ще имат? Да ви кажа – не работи. Както и да е.

В началото на текста сложих „ социалисти “ в кавички, тъй като не намирам нищо социалистическо в държанието и политиката им, в персоналния им образец и морал. Не е загадка за никого (освен за бабите, които се осведомят за света от вестник „ Дума “), че Българска социалистическа партия е партия, цялостна с милионери, а това е типично за „ десните “ политици – хора, насочени към капитализма и бизнеса, а не за „ левите “ социалисти, обърнали лицето си сякаш към работническата класа.

Както казахме, не е загадка, че Българска социалистическа партия е цялостна с богати хора, хора, забогатели от приватизация (като шефката Нинова, да вземем за пример, „ намазала “ по времето на Костов – каква ирония), че общинските им съветници вид „ Бенчо Бенчев “ не са един и двама; а даже името на лидерката на листата за изборите Елена Йончева е оплетено в схеми за парцели и за стотици хиляди. Елена Йончева е публицист апропо. Журналист… По някакво стичане на събитията от доста години това е моята естествена среда и познавам гилдията. Е, да ви кажа – с тази специалност не се забогатява изключително, колкото и да си сръчен, в случай че не си „ наш човек “ или в случай че не прислужваш някому. Вероятно има и различен – трети метод – просто още не е открит от нас простосмъртните. Нищо… има време.

Странно е, че множеството европейски социалисти са хора от междинната и горната междинна класа, доста малко от тях са над това ниво; до момента в който социалистите от страните от Третия свят са милионери, а постоянно са напряко „ притежатели “ на страните си. По този индикатор, към коя категория бихте причислили България? Нищо не загатвам, просто запитвам.

Очевидно е, че настоящето управление на Българска социалистическа партия още повече мечтае да издърпа страната от Европа и да я набута в лапите на Русия, да я сервира на тепсия на другарите в Кремъл. Не забравяйте, че Корнелия Нинова се опита да в профил Станишев от листата. Той беше включен в последния миг и то с помощта на вътрешната съпротива.

Вчера самият Станишев сподели, че с по този начин подредена листа вършат подарък на ГЕРБ. Но по-важното, което сподели, беше следното: „ Близо една година се води много гневна и поредна акция, която акцентира разликите сред Българска социалистическа партия и ПЕС. Това неизбежно поражда въпроса: „ А що дирите там? “. Станишев напълно явно загатна, че Българска социалистическа партия загърбва Европейски Съюз и Европа и залага на евроскептицизъм. А това, както всички знаем, е запазената марка на кремълската агитация, която съумя да докара Брекзит и политици като Марин Льо Пен на мощна позиция във Франция, а тя е отявлена фенка на Путин и остра критичка на Европейски Съюз.

Очевидно Българска социалистическа партия напълно целеустремено вървят на Изток – към остарелия си приятел, а европейското бъдеще на България не ги вълнува. Но тук нямаме вест. Какво още е „ ново “? Че слънцето изгрява заран или че водата е мокра?

Направи ли ви усещане по какъв начин се поде предизборната акция в България? С мръсотия и компромати. Никаква война на хрумвания, не. Само тиня. Припомняме и следното (а вие си правете изводите, както решите за добре): има едно нещо, наречено Руски институт за стратегически проучвания, ръководен до наскоро от военачалник Решетников. Източници на Ройтерс от американското разузнаване разкриха преди, че институтът е взел участие в президентската акция в Съединени американски щати през 2016 година Разузнаването се беше докопало до документи, които описваха по какъв начин да се води пропагандата в интерес на Тръмп и по какъв начин претендентът със странната прическа да бъде изкарван в колкото се може по-благоприятна светлина. Но проектите в един миг се оказали комплицирани, тъй като „ удобната светлина “ напълно не била задоволителна и изглеждало, че Хилъри Клинтън въпреки всичко ще завоюва. Затова е направена преоценка и е почнала нова тактика – да се очерни Клинтън. Както и се случи. Започвате ли да виждате приликите и дългата ръка от Изток…

Преди година Wall Street Journal разгласява материал, в който разкри по какъв начин Българска социалистическа партия и Нинова са получили от Решетников и института му отчет, в който е разказано какъв претендент да предложат и по какъв начин да го стартират. Било е предоставено на социологическа организация да направи проучване сред нашенци, с цел да се разбере какво желаят. Изглежда е сработило. Смешното е, че едно от условията на масата е било да е сполучлив, само че не интелектуалец (тия тука не ги обичат още от времето на Георги Димитров!), да е родолюбец и да показва кураж. Доста детинско, скъпи сънародници, не мислите ли? Но по вашия шаблон Решетников е основал президента Радев. Сега се пита в задачата: кой подреди листата на Българска социалистическа партия за евроизборите и по какъв аршин?

А в този момент малко за полицаите, които гласим за Брюксел…

Справка в уеб страниците desebg и agentibg ни споделя следното: Румен Гечев е „ … вицепремиер и министър на икономическото развиване в злощастния еднопартиен кабинет (1995-1997) на Българска социалистическа партия с министър председател Жан Виденов, донесло тежка икономическа, банкова и финансова злополука на България “.

Но не по-малко забавно е това: „ Румен Гечев е оголен от Комисията по досиетата като конфиденциален помощник на Първо основно ръководство на Държавна сигурност от 1987 година под псевдонима „ ЕКОНОМОВ”.

Заради това доста хора попитаха в обществените мрежи: ние ги пращаме в Брюксел, с цел да работят в Европарламента или да шпионират?
Ето и характерност от досието му: „ Румен Гечев отговори, че съдействието с нашите органи смята за дълг на всеки жител и че той е склонен да ни спомага, стига това да е по опциите ", Първо главно управление (на ДС), 1987 година “

Също по този начин от досието му разбираме, че в блока, в който е живял – в столичния кв. „ Дървеница “ е поставил радиоантена (Гечев е радиолюбител цялостен живот), която смущавала тв приемниците на всички съседи и те подали тъжба в милицията От Първо основно обаче се намесили и косвено туширали абсурда. Гечев пък почнал да плаши съседите си, че ще „ отидат в Белене “. Отразено е в досието му: „ секретният помощник се държал конфликтно, като даже заплашвал с „ изпращане в Белене " и кавга благодарение на Министерство на вътрешните работи ".

Не по-малко забавен е и другият Държавна сигурност кадър, също от Първо основно – Велизар Енчев.

„ Характеристика: „ Енчев има добре построен марсксистко-ленински светоглед, вярно отношение към политическия курс и решения на партията и държавното управление, като интензивно ги поддържа... Желае да постъпи на работа в органите на Държавна сигурност без съмнение и без да слага условия. Желанието му е подбудено от устрема да води по-активна битка против враговете на социализма”, Първо главно управление (на ДС), 1985 година “ „ От декември 1978 година е щатен публицист – редактор в отдел „ Идеология " на вестник „ Отечествен фронт ", където дава отговор за бранш „ Класово-партийно образование ".

Оказва се, че като студент е донасял за съкурсниците си Веселина Седларска и брачна половинка ѝ Костас Анастасос, както и за Радосвет Банков. В документа е маркирано, че той дава обстоен отговор.

И каква изненада… 2015 година внася в Народното събрание, подписан само от него, законопроект за анулация на закона за досиетата и за закриване на Комисията по досиетата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР