Партията на европейските социалисти в Европейския парламент иска пълно разследване

...
Партията на европейските социалисти в Европейския парламент иска пълно разследване
Коментари Харесай

Европарламентът ще разследва „Азербайджанската печатница“ и Калин Митрев

Партията на европейските социалисти в Европейския парламент желае цялостно следствие на разкритията за така наречен "Азербейджанска перачница ". В канала, за който медии настояват, че са изпирани близо 3 милиарда евро на управляващите в Баку, са забъркани европейски банки, политици и виновни лица, сред които е българският представител в Европейската банка за възобновяване и развиване и брачен партньор на Ирина Бокова Калин Митрев. В тази връзка социалдемократите в Европарламента внасят искане за цялостно парламентарно следствие, по този начин както се разнищваше и абсурдът, извстен като "Досиетата от Панама ", съобщи Нова ТВ.

"Европейците чакат банките и лицата, забъркани в "Азербейджанската перачница ", да понесат отговорност. Партията на социалистите и демократите ще упорства за бързо изследване и чуване на представителите на банките и забърканите политици, пред учредения към този момент комитет за следствие на абсурда с "Досиетата от Панама”, се споделя в съобщенито на политическата групировка.

Координаторът на комитета за следствие на панамския скандал в Европарламента Питър Саймън добави, че Екологичен потенциал няма да толерира злоупотреби и пране на пари и ще работи за прокарването на безкомпромисни правила против такива измами и укриване на налози.

"Досиетата от Панама " е най-големият финасов скандал за предходната година. Комитетът за следствие в Европарламента сега разнищва панмския скандал, в който са забъркани международни водачи и доста страни. През май тази година на чуване пред Комитета бе привикан ръководителят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, с цел да даде разяснеия за присъединяване на родната му страна Люксембург в Панамската скица, до момента в който той е бил прмиер и финасов министър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР