Партията на европейските социалисти в Европейския парламент иска пълно разследване

...
Партията на европейските социалисти в Европейския парламент иска пълно разследване
Коментари Харесай

Тръгва евроразследване на перачницата, в която попадна и Калин Митрев

Партията на европейските социалисти в Европейския парламент желае цялостно следствие на разкритията за Азербейджанската перачница. В канала са забъркани европейски банки, политици и виновни лица, сред които е българският представител в Европейската банка за възобновяване и развиване и брачен партньор на шефката на ЮНЕСКО Ирина Бокова Калин Митрев.

От втората по величина група в Европарламента внасят искане за цялостно парламентарно следствие, по този начин както се разнищва абсурдът, извстен като “Панама пейпърс ”.

“Европейците чакат банките и лицата, забъркани в Азербейджанската перачница, да понесат отговорност. Партията на социалистите и демократите ще упорства за бързо изследване и чуване на представителите на банките и забърканите политици, пред учредения към този момент комитет за следствие на абсурда с Досиетата от Панама ”, се споделя в съобщенито на ПЕС.

Координаторът на комитета за следствие на Панамския скандал в Европарламента Питър Саймън добави, че Европарламентът “няма да толерира злоупотреби и пране на пари и ще работи за прокарването на безкомпромисни правила против такива измами и укриване на налози ”.

Президентът на Азербайджан през днешния ден дефинира изказванията в журналистическото следствие като клюки. Според Илхам Алиев зад сглобката против страната му стоял милиардерът Джордж Сорос в комбина с арменското лоби.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР