Партията на европейските социалисти стартира кампанията за евровота на конгрес

...
Партията на европейските социалисти стартира кампанията за евровота на конгрес
Коментари Харесай

ПЕС започва кампанията си за европейските избори

Партията на европейските социалисти започва акцията за евровота на конгрес в Мадрид. На него ще бъде признат избирателен манифест, наименуван Нов обществен контракт за Европа. Лидерът на партията Сергей Станишев чака Българска социалистическа партия да усили броя на своите евродепутати. И съобщи, че имат мощен претендент за ръководител на Европейската комисия - Франс Тимерманс.

От Мадрид предават специфичните ни пратеници Надежда Василева и Лъчезар Ораков.

Европейското ляво семейство потегля към предизборната си борба с упоритостта да завоюва положителни позиции.
Сергей Станишев - президент на ПЕС: Гоним оптимално мощен резултат във всички страни и на европейско равнище. Не е загадка, че това е доста тежка задача, тъй като има справедливи неща, които ни пречат. От Брекзит губим 25 депутати, тъй като английските лейбъристи са във напредък, доста мощна партия и тези 25 индивида ще ни липсват. В доста страни чакаме увеличение на евродепутатите, включително и в България.
Станишев благодари за номинациите на доста места в страната да води листата на Българска социалистическа партия.
Сергей Станишев - президент на ПЕС: Благодарен съм за тази поддръжка. Аз с голяма част от тези хора съм водил знаете ли какъв брой акции, те ме познават и знаят, че съм човек на Българска социалистическа партия. Винаги съм бил и постоянно ще бъда.
Европейските социалисти се надяват да бъдат в основата на ново прогресивно болшинство в европейските институции. В Музея за съвременно изкуство в Мадрид, социалистите разискват една съвременна акция с прочувствени послания, възприятие за комизъм и адресирана към бъдещето, а не към предишното.
Сергей Станишев - президент на ПЕС: Кампанията няма да бъде акция на омразата. Виждам какво вършат националистите. И в България, и другаде. Те вадят чувствителни тематики за обществото. Патриотите нали са на власт? Какво вършиха, че не са решавали тези проблеми. Да не приказваме за ГЕРБ. Отвличат вниманието от своите безобразия.
На форума в Мадрид лявото политическо семейство би трябвало да одобри Нов обществен контракт за Европа, направен от 34 партии. Манифестът търси поддръжката на хората за смяна, възобновяване на обществената правдивост и борба с неравенствата.
 ПЕС излъчи Франс Тимерманс за собствен общ претендент за ръководител на Европейска комисия ПЕС излъчи Франс Тимерманс за собствен общ претендент за ръководител на Европейска комисия
На конгреса в Лисабон Партията на европейските социалисти публично излъчи Франс Тимерманс за собствен общ претендент за ръководител на Европейската комисия...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР