Партията на европейските социалисти (ПЕС) и ПЕС-Жени са дълбоко разочаровани

...
Партията на европейските социалисти (ПЕС) и ПЕС-Жени са дълбоко разочаровани
Коментари Харесай

Жените в ПЕС са разочаровани, че за Истанбулската конвенция БСП е подведена от интерпретациите на популисти

Партията на европейските социалисти (ПЕС) и ПЕС-Жени са надълбоко разочаровани от позицията на Българска социалистическа партия по т.нар Истанбулска спогодба. Това разгласи в отговор на въпроси на " Дневник " ръководителят на ПЕС-Жени Зита Гурмай.

" Тревожно е, че Българска социалистическа партия беше подведена от изкривените тълкования по тематиката, инициирани от популистите и националистите в България, вместо да бъде най-силната им съпротива и да се бори за равни права, равно възнаграждение и отбрана на жертвите на принуждение ", изясни Гурмай.

Председателят на ПЕС-Жени удостовери пред " Дневник ", че незабавно е изпратила писмо до партийния водач Корнелия Нинова, защото е била сюрпризирана от решението на Българска социалистическа партия да не поддържа ратификацията на Истанбулската спогодба. " Почти незабавно изпратих писмо до Корнелия, изразявайки дълбокото си страдание за това решение, изключително като се има поради, че през предишното лято Женската организация в Българска социалистическа партия организира акция за попречване на насилието против дами. Трудно ни е да разберем сегашната позиция на Българска социалистическа партия. Ние сме подготвени да предоставим ръка за работа с Българска социалистическа партия и организациите на гражданското общество в България, тъй че ратификацията на конвенцията да бъде сполучлива ", изясни още Гурмай. Тя сподели, че ПЕС е измежду първите организации, призовали за поддръжка на Истанбулската спогодба, защото тя ясно цели предварителна защита на всички форми на принуждение над дами.

В петък президентът на ПЕС и някогашен водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев прикани " Позитано " 20 да премисли позицията си за Истанбулската спогодба. Днес в. " Земя " разгласява коментар на проф. Светлана Шаренкова, в който се пита на кого служат Станишев и ПЕС, като поддържат Истанбулската спогодба, която " контролира джендъра и отваря вратата за гей бракове ". Според Шаренкова Станишев се самоизолира от редиците на Българска социалистическа партия, която служела на народа си.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Истанбулската спогодба (27)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР