Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто лидер е бившият председател

...
Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто лидер е бившият председател
Коментари Харесай

Заради Истанбулската конвенция ПЕС заплашвала да замрази членството на БСП

Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто водач е някогашният ръководител на Българска социалистическа партия Сергей Станишев, е предизвестила настоящето управление на Българска социалистическа партия, че може да замрази участието й, в случай че не промени негативната си позиция по отношение на Истанбулската спогодба. Това се схваща от обява в уеб страницата на партийния вестник " Дума " за полемиките на днешния пленум.

На него Нинова е призовала: " Ако смятате, че е по този начин и че би трябвало да променим позицията си, че съм спънка пред напредъка на Българска социалистическа партия като лява партия, ми го кажете в очите. " Едновременно с това тя е подсказала, че ще подаде оставка, в случай че пленумът схване позицията на европейските социалисти по тематиката. " Ако се постанова да създадем този компромис, аз няма да мога ", е споделила тя в закритата част на съвещанието, представена от " Дума ".

Партийното издание осведоми, че форумът е застанал зад сегашния си водач.

Още през вчерашния ден в радиоинтервю Нинова загатна, че емисари на ПЕС преди две седмици за следващ път предизвестили, че " Българска социалистическа партия бърка " като се опълчва на ратификацията на конвенцията против насилието над дамите. Едновременно с това Нинова акцентира, че с позицията си " срещу " избавя българските деца и пази християнските фамилни полезности. С ангажимента, че изрича персонално мнение, тя позволи, че ще бъде подложена на офанзиви поради позицията си.По информация на " Дума " през днешния ден пред съпартийците си Нинова е подчертала, че въпросът се слага като идеологически, като тематика, която е знаме на лявата идеология, на социализма и социалдемокрацията в Европа.

Преди месец европейските социалисти оповестиха консервативната позиция на българската левица по тематиката за насилието над дамите като " трагична неточност ". Днес обаче съпартийци на Нинова, представени в прессъобщение на радио К2, са изтъкнали като триумф на Нинова това, че се е противопоставила на ратификацията, импортирана от държавното управление.

Разминаването е в това, че Българска социалистическа партия открива в конвенцията опция за заверка на гей браковете. Станишев на собствен ред още през февруари прикани партията си да се бори за обществена страна вместо да се състезава с популистите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Истанбулската спогодба (106)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР