Партията на Борисов залага на успешни кадри от местната власт

...
Партията на Борисов залага на успешни кадри от местната власт
Коментари Харесай

16 областни кметове на ГЕРБ взеха паспорт за вота

Партията на Борисов залага на сполучливи фрагменти от локалната власт и номинации на бизнеса Българска социалистическа партия изкарва в съревнованието млади специалисти и депутати
16 са към този момент регионалните кметове на ГЕРБ, които имат зелена светлина от Изпълнителната комисия и персонално от Бойко Борисов да влизат още веднъж в борбата за нов мандат. Това стана след последните четири събрания, които през последната седмица се организираха в Стара Загора, Враца, Шумен, и Перник.  Градоначалниците Живко Тодоров, Калин Каменов, Любомир Христов и Вяра Церовска бяха посочени единомислещо като номинации на локалните структури. Така в средата на събранията за ГЕРБ и при започване на номинациите на Българска социалистическа партия се обрисуват ясни трендове - ръководещите разчитат на сполучливи кандидатури от общинската власт и на номинации на бизнеса, а Българска социалистическа партия залага на млади фрагменти и тествани депутати.   

Враца

В цялата врачанска област съвсем няма изненади, даже за селските кметове, ГЕРБ залага най-вече на познати имена. Асен Петров отново ще се бори за Згориград, Любомир Кръстев - в Косталево, Христо Христов - във Върбица, а Тодор Тодоров –в Голямо Пещене. Емил Василев-Павони отново е претендент в Паволче, а Тихомир Тошев -  в Челопек. Очаквано досегашният кмет на Девене сменя „ Народен съюз “ с ГЕРБ, а против Кирил Илиев в Бели извор се изправя Цветелина Григорова. Дами ще се състезават за Мраморен и Чирен, надлежно Гергана Маркова и Емилия Георгиева. Предложенията чакат обаче последна глоба от Изпълнителната комисия.
Ясни са и претендентите, които ще се състезават за Козлодуй. С най-големи шансове е Маринела Николова, актуалният кмет на Козлодуй от ГЕРБ. За Българска социалистическа партия ще взе участие Анатолий Абаров, който стана общински консултант на последните локални избори откакто Иван Генов се отхвърли от мястото в Общинския съвет, а от БДЦ ще играе специалистът в АЕЦ, който е и разпален състезател Юлиян Тошев.

Шумен

Докато Кметът на Шумен няма конкуренцията в ГЕРБ, в Българска социалистическа партия се борят трима претенденти. Това стана ясно след визитата на Корнелия Нинова. По евентуално е там претендентът да не е партиен, а подсилен от лява коалиция. В Нови пазар най-вече номинации в ГЕРБ за кандидат-кмет получи  общинският водач Ангел Куцаров, а много след него е актуалният кмет Ивайло Камаджиев. Срещу тях Българска социалистическа партия изправя младокът-земеделец  Георги Георгиев, който е и общински консултант. В Смядово  сегашната кметица Иванка Петрова е без конкуренция измежду своите.

 Стара Загора

Единодушната кандидатура, издигната от локалната конструкция в Стара Загора на кмета Живко Тодоров, не е изненада след сполучливите му два мандата. Любопитно бе обаче изявлението на 37-годишния старозагорец на общото заседание. Той показа шест надпартийни номинации в листата за общински съветници. Това са Мария Жекова, която е представител на старозагорския бизнес, шефът на Държавен куклен спектакъл Дарин Петков, Ваня Михайлова-бивш ръководител на Зонта клуб и член на Контролния съвет на КРИБ-Стара Загора, университетският учител доктор Славов, културистът Тихомир Трифонов и проектант Мартин Паскалев.
Кандидатът на Българска социалистическа партия за Стара Загора ще стане явен до края на август.

Перник

В Перник кметът Вяра Церовска също единомислещо бе подкрепена за втори мандат на общото заседание, на което участва членът на Изпълнителната комисия и народен представител от района Красимир Велчев. Кандидатът на Българска социалистическа партия – младият народен представител Станислав Владимиров, прави значително предупреден резултата от изборите в интерес на досегашния кмет.

Плевен

Доста по- забавно мина общото заседание в Плевен, където градската организация събра рецензиите на Борисов след пагубните резултати на евроизборите. 5 претенденти бяха номинирани. Новото лице, което получи най-вече гласове е Йордан Грижов, който е най-младия общински консултант и предходната година получи огромна известност с новаторския си план „ Съветникът ” и с построяването на стрийт фитнес.

 

Второто и третото място в номинациите взеха шефът на общинския съвет Мартин Митев и ръководителят на общинската конструкция Петя Василева.  Значителен брой гласове получи и сполучливия някогашен началник на полицията Мирослав Петров, само че защото единствено ден по-рано той оглави регионалната конструкция на ГЕРБ, по новите правила на партията няма по какъв начин да взе участие в кметската конкуренция.
Основният политически конкурент в Плевен – АБВ, ще се яви н коалиция със Земеделски съюз „ Александър Стамболийски “ и до края на месеца ще е ясна кандидатурата.  

Пловдив



7 номинации ГЕРБ издигнаха в Пловдив. Иван Тотев, който обществено се отхвърли да се състезава за трети мандат, събра 300 гласа на партийните събрания. Това провокира удивление измежду членовете на ГЕРБ, които считат, че не би трябвало въобще да се подлага на гласоподаване кандидатура на човек, който съобщи, че е " прегрял ". След Тотев се подрежда кметът на " Тракия " Костадин Димитров - с 255 гласа. Със съществено доверие - 217 гласа, се употребява в ГЕРБ регионалният шеф Здравко Димитров, който има и най-големи шансове да влезе в конкуренцията за градоначалник. Ако Зико завоюва кметското място, негов зам.-кмет по културата евентуално ще бъде заместник-губернаторът и някогашен народен представител " Източен " Петър Петров, а зам.-кмет по сигурността - Стефан Дедев.
Кметът на " Централен " Георги Стаменов получи 208 гласа, а кметът на " Западен " Димитър Колев - 169. За кмет на Пловдив, само че с доста по-малка поддръжка, са номинирани още зам.-кметът на Община Пловдив Александър Държиков, шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Стефан Шилев и Радослава Ташкова, брачна половинка на депутата Атанас Ташков и ръководител на съветниците на ГЕРБ в Общинския съвет.
В пловдивска област регионалният началник на партията Георги Гергов разгласи, че ще залага на коалиция с АБВ.

Бургас

 Рекордьорът по резултати на избори – кметът Димитър Николов, още веднъж е единствена номинация на ГЕРБ в морския град. Българска социалистическа партия още веднъж не издига най-силната си кандидатура - в лицето на депутата Петър Кънев, а заложи на неговия сътрудник – Николай Тишев. Лидерът на партия „ Възраждане “ Владимир Павлов също влиза в кметската конкуренция.
В Малко Търново ГЕРБ още веднъж ще заложи на кмета Илиян Янчев, единомислещо подкрепен  на събранията. В Руен, припознава за кмет  независия претендент от предходната конкуренция, който реализира максимален резултат - близо 20 %. В още една от обичайно мощните общини на Движение за права и свободи - Сунгурларе, 7 претенденти на ГЕРБ се съревновават.
За Карнобат към този момент е явен единствено претендента на Българска социалистическа партия – депутатът Тодор Байчев.

Кърджали

Кърджал  и се обрисува също без изненада за участниците. След като кметът Хасан Азис разгласи, че влиза в конкуренцията и по този начин интригата за спечелилия завърши, за ГЕРБ ще се състезава регионалният шеф Никола Чанев. А за Българска социалистическа партия - ветеранът Милко Багдасаров, който получи най-вече номинации от социалистите.
Трима претенденти на ГЕРБ се борят за номинации в Ардино. С най-големи шансове е някогашният зам.-министър на опазването на здравето Адам Персенски. Неговият жанр е от Жълтуша. Втората номинация е за локалният партиен водач Съби Узунов, а третата - за предприемача Росен Димитров, тютюнопроизводител.
Участието им е обаче е за повече бройки в общинския съвет, тъй като сегашният кмет на Ардино - Ресми Мурад, е един от младите и сполучливите градоначалници на Движение за права и свободи, който с лекост ще вземе нов мандат.

Банско

 Събранията в Благоевградско потеглиха с единомислеща номинация за Банско на досегашния кмет Георги Икономов  и с общо предложение за градоначалник на Добринище - Петър Галчев, който е общински консултант от ГЕРБ.

София

Номинациите в София и региона предстоят. Независимо, че Йорданка Фандъкова ще разгласи решението си едвам през септември, стана ясно за двама евентуални играчи за Българска социалистическа партия - Мая Манолова и Костадин Паскалев, някогашен градоначалник на Благоевград и министър на районното развиване в царското държавно управление. Корнелия Нинова обаче побърза за разгласи, че алената листа включва над 30 имена.

Видин

Все още без утвърждение остава претендента за Видин. Трима получиха номинации в ГЕРБ – кметът Огнян Ценков, шефът на регионалната земеделска дирекция Емилиян Енчев и предприемача Валери Василев.
Предстоят проблематичните събрания в Ямбол, Добрич, Разград, Русе, Смолян и Хасково.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР