Партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов – Републиканци

...
Партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов – Републиканци
Коментари Харесай

Партията на Цветанов съгласна със САЩ за деструктивната роля на Турски поток

Партията на някогашния втори в ГЕРБ Цветан Цветанов – " Републиканци " за България ", разгласи плана за съветския газопровод " Турски поток " за деструктивен и хазартен за България, който ще докара до вреди за страната и в частност държавния газов оператор " Булгартрансгаз " и отговорност за това би трябвало да понесат премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и енергийният министър Теменужка Петкова.

Това се показва в публикувана в четвъртък на партията в поддръжка на разширените наказания на Съединени американски щати против компаниите, които доставят услуги за корабите, полагащи тръбите по морското дъно за двата плана – " Северен поток 2 " и " Турски поток ". На 20 октомври 2020 година Бюрото за енергийни запаси на Съединени американски щати заяви, че компаниите, които обезпечават финансиране и доставки на материали и съоръжение за работата на тези кораби, има 30 дни да изоставен плановете, или ще бъдат подложени на наказания. За " Турски поток " обаче действително градежът на двете тръби по дъното на Черно море е завършил и те са въведени в употреба.

От " Републиканци за България " декларират, че изцяло споделят разбирането на Държавния департамент на Съединени американски щати, за деструктивната роля на съветските експортни газопроводи и в частност плана " Турски поток” и неговото продължение на сушата през Югоизточна Европа и България към Централна Европа. В позицията се напомнят думите на помощник-държавния секретар по енергийните въпроси Франсис Фанън, който при визитата си в България при започване на октомври разгласи, че за Съединени американски щати " Балкански поток ", както се назовава продължението на " Турски поток " през България ", без значение какво име му е обещано. Тогава той сподели, че с всяка компания, ангажирана в този план и " Северен поток 2 " ще се беседва преди да се подхващат санкционни дейности.

Според държавното управление и възложителя на плана за продължението на " Турски поток " в България " Булгартрансгаз " няма никаква заплаха от наказания за компаниите, които вземат участие в реализацията му.

Партията на Цветанов обаче е на противоположното мнение. " Без подозрение глобите, които ще бъдат наложени на плана " Турски поток " ще обиден и България, и то доста по-тежко в сравнение с Русия и " Газпром ", тъй като целият риск от неуспеха на плана " Балкански поток " е за сметка на България и " Булгартрансгаз ", написа в позицията, в която се напомня, че българският газов оператор влага 3 милиарда лева в плана.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР