Партията на австрийските Зелените е склонна на коалиция с партията

...
Партията на австрийските Зелените е склонна на коалиция с партията
Коментари Харесай

Зелените в Австрия склонни на коалиция с Курц

Партията на австрийските Зелените е склонна на коалиция с партията на Себастиан Курц. Въпреки извънредно другите си политически стратегии, този съюз може да стане вероятен.

Така, партията, класирала се на четвърто място в последните избори, може за първи път да влезе в ръководството на страната, съобщи " Ройтерс ".

Припомняме, че в петък , консервативната австрийска национална партия (АНП) завърши предварителни съвещания с други политически сили на страната и в понеделник се чака да разгласи решение с кого ще стартира практическата част от договарянията за основаване на съдружно държавно управление.

Това заяви Себастиан Курц, на който след парламентарните избори президентът Александър ван дер Беллен разпореди да образува австрийски кабинет.
 В Австрия се готвят за коалиция
В Австрия се готвят за коалиция

Партията на Курц си търси сътрудник

В началото на октомври водачът на АНП Себастиан Курц получи мандат да сформира ново държавно управление , откакто неговата партия завоюва предварителни парламентарни избори. Работата по образуването на кабинета може да продължи до католическата Коледа, 25 декември. Преходното държавно управление, ръководено от първата канцлерка на Австрия, Брижит Бирлайн, продължава да извършва отговорностите си до основаването на нов кабинет.
 Себастиан Курц получи мандат за сформиране на държавно управление на Австрия
Себастиан Курц получи мандат за сформиране на държавно управление на Австрия

Австрийската национална партия на Курц може да избере предходната коалиция с крайнодесните

Най-вероятните сюжети за коалиция бяха със Зелените или възобновяване на държавно управление с дясната Австрийска партия на свободата (APS). Тандемът със зелените може да се сблъска с компликации заради несъгласия с ANP по отношение на миграционната политика и енергетиката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР