Партията Комунисти на Русия“ настоява сериалът Чернобил“ да бъде забранен,

...
Партията Комунисти на Русия“ настоява сериалът Чернобил“ да бъде забранен,
Коментари Харесай

Забрана и съд за сериала за Чернобил искат комунисти в Русия

Партията „ Комунисти на Русия “ упорства сериалът „ Чернобил “ да бъде неразрешен, а режисьорът и сценаристът да дават отговор пред съда за клюка, тъй като продукцията демонизирала руската власт, оповестява организация Интерфакс.

Партията се е обърнала към Роскомнадзор /Федералната работа за контрол в областта на известията, осведомителните технологии и всеобщите връзки,бел.ред./ с настояването да бъде стеснен достъпът до американския сериал, защото нещастието е станала обект на идеологическа операция.

„ В сериала „ Чернобил “ жестоката покруса стана обект на идеологическа операция от страна на канала HBO. Излъчваният по света сериал за трагичните събития от април 1986 година съставлява идеологическо оръдие, призвано да опорочи и демонизира облика на руската власт и руските хора “, се показва в заявката на партията.

Въпреки, че „ Комунисти на Русия “ признават, че „ хронологията на събитията в сериала и основните моменти подхождат на действителността “, те считат, че „ мотивацията, самите действия на героите, порядките във взаимоотношенията в институциите и колективите, самият честен климат в руското общество, съставляват образец за безспорната неистина “.

Според представители на партията, Роскомнадзор и Министерство на вътрешните работи са длъжни да блокират достъпа до сериала по всички вероятни канали, торенти и запаси, а „ против режисьора, сценариста и изпълнителния продуцент да се образува наказателно дело по член 129 от съветския Наказателен кодекс за обществена клюка “. Интерфакс обаче прецизира, че въпросният член от наказателния кодекс на Русия към този момент не е годен.

Сериалът получи невиждано висока оценка от феновете – първо място в рейтинга на IMDB със междинна оценка 9,6, като надскочи по известност последния сезон на „ Игра на тронове “.

Сценаристът Крейг Мазин е учуден от отзивите за „ Чернобил “ в Източна Европа и страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики. Пред The Hollywood Reporter той споделя, че е имал терзания за това по какъв начин сериалът ще бъде общопризнат в Русия, Беларус и Украйна, и отбелязва, че реакциите на болшинството от феновете са били необикновено ласкави.

„ Те признават, че ние сме работили с обич и почитание към тях и че с всички сили сме се старали да предадем детайлите правдиво. Мисля, че от тяхна позиция, западната промишленост по-често или не може, или не се пробва да направи това “, споделя Мазин пред публицисти. Той показва, че не е очаквал мощна реакция от страна на представителите на политическите кръгове. Според него някои от тях са пропуснали същността на сериала. „ Ние се стремим да покажем нещо доста световно и човешко, не толкоз положителната или неприятната страна на каквото и да било “, разяснява Мазин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР