Партията Граждански договор на сегашния премиер на Армения Никол Пашинян

...
Партията Граждански договор на сегашния премиер на Армения Никол Пашинян
Коментари Харесай

Партията на Пашинян спечели парламентарните избори в Армения

Партията " Граждански контракт " на настоящия министър председател на Армения Никол Пашинян завоюва предварителните парламентарни избори в страната, които се организираха през вчерашния ден, оповестява Франс прес, като цитира резултати от вота, оповестени от Централната изборна комисия.
Според тях партията на Пашинян е получила 53.9% от гласовете на арменците. Доста след него е предизборният блок " Алианс Армения " на някогашния арменски президент Роберт Кочарян - 21 %.
Прогнозите, че битката сред двете обединения ще е оспорвана, не се сбъднаха.
Но пък на напред във времето излязоха опасенията, че резултатите от вота може да провокират митинги и даже безредици след една яростна предизборна акция, която поляризира обществото още повече след тежкото проваляне на Армения от Азербайджан в спора за Нагорни Карабах.
Още преди оповестяването на резултатите от изборите Кочарян сподели, че е имало авансово планувани фалшификации на изборите и заплаши с непризнаване на резултатите от вота.
Бившият публицист Пашинян пристигна на власт преди три години след мирна гражданска война против остарелия подкупен политически хайлайф в Армения. Но известността му пострада от провалянето на Ереван във войната за Нагорни Карабах през предходната есен.
На предходните избори през 2018 година Пашинян и неговата партия получиха над 70 %.
Избирателната интензивност в този момент беше 49.8%, което е с към % повече спрямо вота от 2018-а.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР