Партия Зелените, която участва в коалицията Демократична България, вече има

...
Партия Зелените, която участва в коалицията Демократична България, вече има
Коментари Харесай

Зелените вече се казват Зелено движение

Партия " Зелените ", която взе участие в обединението " Демократична България ", към този момент има ново име – " Зелено придвижване ". До това се стигна поради решение на Върховния касационен съд (ВКС) от края на март.

В неделя се е провело Национално заседание на партията, където е било решено тя към този момент да се споделя " Зелено придвижване ". Съдебното решение стана причина да не се вписва името на партията в бюлетината за идните евроизбори, макар че взе участие в " Демократична България ".

Докато партията се приготвяше да смени името, обединението се записва в Централната изборна коалиция за присъединяване в изборите, а преди два дни записва и листата си, в която са включени и представители на " Зелено придвижване ".

Водач е зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев. Второто място в листата е за оферти от " Да, България " Стефан Тафров. Първият претендент на " Зелените " ще е на трето място в общата листа. В в нея от тази партия са и Росен Богомилов (учител), Тома Белев (природозащитник), Васил Гюров (музикант от група Ревю) и Даниела Божинова (експерт по директна демокрация).

Мотивът за решението на Върховен касационен съд беше, че преди " Зелените " ссъ същото име се е записала друга партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР