Партия Воля с лидер Веселин Марешки се съюзява с Движение

...
Партия Воля с лидер Веселин Марешки се съюзява с Движение
Коментари Харесай

"Воля" на Марешки се сдружава с европейските националисти

Партия " Воля " с водач Веселин Марешки се съюзява с " Движение за Европа на нациите и свободите ", се схваща от прессъобщение на политическата групировка.

В придвижването влизат Партията на свободата на Австрияс водач Хайнц Кристиян Щрахе (коалиционен сътрудник в кабинета на Себастиан Курц), Свобода и директна народна власт (Чехия), Северна Лига /Италия – в дясноцентристка коалиция с " Напред, Италия " на Берлускони), Алтернатива за Германия, Национален фронт във Франция, чийто водач е Марин льо Пен.

Пред Българска национална телевизия Марешки съобщи, че партията му се афишира за съюз на равноправни европейски страни, а не " безлични нации, обединени под една шапка ". Заяви и че не е патриотично да крещиш " Да живее България " като по едно и също време с това " бъркаш в джобовете на българите ".

Той влезе в спор с водача на Вътрешна македонска революционна организация и вицепремиер Красимир Каракачанов, който участваше в същото предаване, като го укори за това, че партията му е взела участие в изборите за европарламент в коалиция с " България без цензура " на Николай Бареков, като по този метод се е вдъзползвала от " парите на КТБ. Освен това и двамата евродепутати - Бареков и Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация, не са дали своят вот срещу Истанбулската спогодба. Бареков я подкрепил, а Джамбазки се въздържал.

Марешки се разгласи против така наречен " законопроект " срещу източването на КТБ " на депутати от Движение за права и свободи, сред които е Делян Пеевски и на който президентът Румен Радев наложи несъгласие. Каза, че групата ще гласоподава в поддръжка на ветото, само че със лични причини, а не от взаимност с президента. Едновременно с това изрази подготвеност да поддържа предложение за 300 лева минимална пенсия, което е част от предизборните обещания на Патриотите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР