Партия "Воля" няма да подкрепи законопроектите на Валери Симеонов за

...
Партия "Воля" няма да подкрепи законопроектите на Валери Симеонов за
Коментари Харесай

Марешки няма да подкрепи орязването на рекламата на Националната лотария


Партия "Воля " няма да поддържа законопроектите на Валери Симеонов за връщането на пушенето в заведенията, нито за ограничаване на рекламата на хазарт и продажбата на лотарийни билети единствено в избрани места. На среща през днешния ден водачите разискаха кардиналните си позиции по двете тематики.

"Това прилича един тежък лобистки закон, който цели да отстрани светлия бизнес в сектора. Така на негово място умерено ще може да се настани Сивият бранш. Валери Симеонов наподобява е откровен в желанията си, само че разглеждайки всички гледни точки установихме, че има много неистини, които се тиражират във връзка на лотарийния бизнес ", уточни в студиото на "Денят ON AIR " водачът на "Воля " Веселин Марешки.

Той посочи, че партията му е съгласна с някои от концепциите на вицепремиера Симеонов - да вземем за пример с предлагането за промени в Закона за локалните налози и такси с въвеждането на налог върху така наречен апарт хотели.

Според НФСБ те дават туристическа услуга за настаняване на лица в курортите без да заплащат каквито и да е налози, за разлика от останалите места за настаняване, които са регистрирани по Закона за туризма като хотели, фамилни хотели, къщи за посетители.

"Също по този начин изцяло поддържаме битката с презастрояването на българските курорти, както и тази с шума. Редно е тези, които желаят да си почиват, да могат да го сторят ", разяснява Марешки пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на "Воля " добави още, че има концепция парите, които идват от реклама, дарения и спонсорство на нездравословни за българския народ действия като
хазарт, отровни храни, алкохол, цигари и други, да отиват във фонд за подкрепяне на надарени младежи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР