Партия "Воля" е за електронно гласуване и за въвеждане на

...
Партия "Воля" е за електронно гласуване и за въвеждане на
Коментари Харесай

Марешки към Слави Трифонов: С лъжи ли ще влизате в политиката?

Партия "Воля " е за електронно гласоподаване и за въвеждане на мажоритарна система. Тази позиция е изразена в публично писмо до Слави Трифонов.

Поводът е, че в шоуто на 16 юли т. година водещият Иво Сиромахов назова депутатите на Марешки „ златен пръст”, с помощта на който машинното гласоподаване било анулирано. В опровержението от "Воля " показват обстоятелствата: Решението е минало със 122 гласа „ за” и 96 „ против”. Депутатите от "Воля " са били 8 в залата. Т.е. истината е, че ръководещото болшинство си е имало задоволително гласове и без хората на Марешки.

„ Партия "Воля " от дълго време има позиция по тематиката и тя е, че машинното гласоподаване не трансформира изборния развой. Ние сме за въвеждане на електронното гласоподаване. Само то ще увеличи изборната интензивност, ще улесни гласоподавателите у нас и в чужбина, ще отстрани и доста от подозренията за манипулации”, се споделя в писмото на "Воля " до БТВ, оповестяват от пресцентъра на партията.

Втора неистина в предаването, изречена този път от събеседника Мартин Димитров, че същите тези партии били попречили да има преференциално гласоподаване, още веднъж е разобличена с обстоятелства. „ Повишаването на прага на преференциите беше самодейност на Движение за права и свободи, подкрепена от ГЕРБ. "Воля " гласоподава срещу. Нещо повече. Лидерът ни Веселин Марешки назова това предложение „ опит за ликвидиране на преференциите”. При повторното гласоподаване на ремонти в Изборния кодекс през март т.г. за връщане на по-малките прагове на преференциите, "Воля " гласоподава „ за”.

„ "Воля " е единствената партия в българския парламент, която е за въвеждане на мажоритарна система и за отпадане на прага за преференциите. Веселин Марешки приказва за това от началото на този мандат. Нито един различен партиен водач, нито даже и президентът, не поддържат мажоритарността”, написа в опровержението. „ Г-н Трифонов, в случай че ще влизате в политиката, недейте толкоз бързо да усвоявате един от пороците на статуквото- да тиражирате неистини в народен ефир. С сходни внушения от страна на водещия, както и със събеседници, които обществото е отхвърлило като опция за ръководството, които са се дискредитирали като партии и политици, няма по какъв начин да убедите който и да било, че желаете или носите промяна”, се споделя в писмото на "Воля " до шоуто.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР