Партия Възраждане за втори път протестира срещу зеления сертификат, този

...
Партия Възраждане за втори път протестира срещу зеления сертификат, този
Коментари Харесай

Протест пред Министерския съвет срещу ковид мерките

Партия " Възраждане " за повторно стачкува против " зеления документ ", този път пред постройката на Министерския съвет. При протестиращите отиде и министър-председателят Кирил Петков.

Протестът стартира в 11.00 часа в триъгълника на властта - пространството сред Президентството Министерски съвет и Народно събрание.

Петков пристигна 30 минути след началото, което беше изненада за всички. Той беше освиркан от тълпата, само че все пак се качи на трибуната и отговори на въпроси на водача на " Възраждане ".



Костадин Костадинов прикани за успокоение и демонстрация на приемливост. От трибуната Петков съобщи, че в случай че желаеме смяна, би трябвало да работим дружно. Каза, че е тук, с цел да чуе рецензии, а държавното управление не го е боязън да приказва с хората.

Още в коридорите на Народното събрание министър председателят Кирил Петков съобщи, че ще отиде при протестиращите.



" Знаете ли за какво съм тук при вас? Защото е значимо, в случай че желаеме да има смяна в тази страна, би трябвало да работим дружно. Ако не се работи дружно, до на никое място няма да стигнем. И другото, което желая да ви кажа е, че аз съм ходил на доста митинги и съм бил тъкмо тук. Формата на митинг е значимо нещо и аз я поздравявам, само че би трябвало да почнем да си приказваме повече, вместо да се ненавиждаме. Аз пристигнах тук при вас, с цел да чуете и да видите - единият вид беше да заставам от горе, от офиса и да гледаме през прозореца. Аз съм тук, с цел да чуя вашите рецензии ", сподели пред протестиращите министър председателят Петков.

" Ние приветстваме решението да бъде отстранен зеленият документ. Считаме, че това, въпреки и закъсняло, е вярно решение. Считаме обаче, че би трябвало да бъдат съкратени периодите. Хубаво е на стадии, въпросът е за какво толкоз дълго време би трябвало да се чака ", сподели водачът на " Възраждане " Костадинов.



Въпреки че кабинетът разгласи поетапно отпадане на ограниченията против ковид и отпадане на зеления документ от 20 март, от " Възраждане " дефинираха периодите като неприемливи. Оттам упорстват това да се случи доста по-бързо, а не след месец.

Те дефинират като недопустимо и запазването на маските и тестването на учениците.

Протестиращите упорстват и за неотложно преразглеждане на бюджета в частта, засягаща коронавирус ограниченията.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР