Партия Възраждане“ провежда в сряда протест в София, Варна и

...
Партия Възраждане“ провежда в сряда протест в София, Варна и
Коментари Харесай

Партия Възраждане протестира с искане за оставката на правителството

Партия „ Възраждане “ организира в сряда митинг в София, Варна и няколко други града в страната с искане за оставката на държавното управление на Кирил Петков.

Протестът пред Народното събрание в столицата стартира в 18 ч. Сред присъстващите има членове на партия „ Възраждане “ и нейни последователи. Според тях държавното управление се е провалило в ръководството на страната и през последните месеци е отделило повече време на войната в Украйна, в сравнение с вътрешните проблеми в България.
 Основното искане на протестиращите е за оставка на премиера Кирил Петков.
Партията провежда митинг и във Варна, а в няколко други града непринудено се събраха по няколко души с плакати.

В София се събраха няколко десетки души пред Народното събрание, които скандират „ Оставка “. Те веят български флагове, както и флаговете на самата партия. На някои от плакатите написа слогани като „ Нато вън “, „ Киро, вратата е там “. Други приканват държавното управление да не „ въвлича “ България във войната на Русия в Украйна.
 Протестиращите са готови с доста флагове и плакати.
„ Възраждане “ е парламентарно показана партия след изборите в края на 2021 година Тя е една от 7 партии в актуалното Народно заседание и е в съпротива, както са ГЕРБ и Движение за права и свободи. Лидер на партията е Костадин Костадинов.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР