Партия Възраждане на Костадин Костадинов излезе с много остра декларация,

...
Партия Възраждане на Костадин Костадинов излезе с много остра декларация,
Коментари Харесай

Възраждане: Концесията на „Летище София” и въвеждането на ТОЛ системата е престъпление

Партия Възраждане на Костадин Костадинов излезе с доста остра декларация, както по повод подготвяната концесия на „ Летище София ”, по този начин и по отношение на предстоящото въвеждане на тол системата за прекосяване по републиканската пътна мрежа.

 

В декларацията си, патриотите на Костадинов, не пестят прилагателни и избрания, само че оставяйки това настрани, причините им звучат безапелационно.

 

Поместваме декларацията на Възраждане, без каквито и да било съкращения или публицистична интервенция:

„ Покушение, обир, закононарушение!

Три думи, даващи най-хубавото изложение за случилото се в България през миналите три десетилетия.

 

Днес, когато държавното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти е на път да завърши нови две покупко-продажби и да се разпореди за десетилетия напред, с голяма по мярка и значение социална благосъстоятелност, те още веднъж са настоящи.

 

Този път на прицел са обекти от националната стратегическа инфраструктура – „ Летище София “ и тол системата за българските пътища.

 

Засегнати от незаконните дейности на държавното управление за следващ път ще бъдат всички българи, като вредата този път няма да има единствено финансови измерения, само че ще засегне и сигурността на страната в дълготраен проект.

 

На пръв взор концесията е нещо хубаво – както за страната или общината, по този начин и за концесионера. Когато обаче бива подписана от хора с обвързаности, по непрогледен метод и с неизгодни финансови условия, тя ще засегне освен жителите, само че и сигурността на страната.

 

А когато става въпрос за обекти, които засягат директно цялото население и националната ни сигурност, както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект, ние от Възраждане сме безапелационни, че подписването на договорите е неприемливо, а подготвилите ги би трябвало да бъдат разследвани.

Офертите на участниците в процедурата за отдаване на концесия на летище „ София “ бяха отворени на 9 май. С церемониален възторг и усмивка на лицето, министърът на превоза Росен Желязков съобщи, че ще избере най-хубавия концесионер, с оглед всички ползи.

Практиката от миналите три десетилетия обаче ясно демонстрира, че при сходни покупко-продажби ползата не е за всички, а за избрани лица и групи, които не бранят публичния интерес, а персоналната полза.

 

В общественото пространство от дълго време се приказва, че най-големият български аеропорт ще бъде възложен за стопанисване на турската страна и представянето на офертите от преди дни удостоверява това. Най-високата цена от общо петте участници в състезанието е на " Еърпорт Де Пари " и „ ТАВ Хавалинманларъ Холдинг " А. Ш.

 

Последната компания е турска и е с преди всичко държавно присъединяване. Срещу смехотворно възнаграждение, което в съпоставяне със сегашните доходи на летището на годишна база е няколко пъти по-ниско, южната ни съседка, която държи в ръцете си голяма част от бизнеса у нас, ще вземе на концесия и най-голямото летище в България за период от 35 години.

На задаваните не един път въпроси, кое тъкмо постанова сключването на тази концесия и за какво тя въобще би трябвало да бъде правена, в случай, че даже и в този момент „ Летище София “ записва облага от няколко десетки милиона годишно, получаваме нормалния за 30-годишния преход отговор – бизнесът е по-добър собственик от страната.

 

А това, че в съответния случай зад „ бизнеса “ стои страната Турция, която всекидневно се меси във вътрешните работи на България, предявява искания към нашите територии и даже упорства за проучване на турски език в учебните заведения, за ръководещия ни незаконен режим е без значение.

 

Сделката за летището демонстрира за следващ път, че министър-председателя Бойко Борисов и подкрепящите го Обединени патриоти слугуват на Ердоган и обслужват ползите на страна, която с дейностите си потвърждава, че е зложелател на България и народа ни.

Втората незаконна концесия, за която се приказва в общественото пространство от няколко дни е тази за създаване на тол системата. Същата, евентуално ще бъде предоставена на австрийците от Kapsch, които пък от своя страна са свързани със съмнителни офшорни компании, които ще бъдат медиатори и подизпълнители, и зад които евентуално стоят скрити български олигарси.

Още при показване на концепцията за събиране на сходни такси за придвижване по българските пътища, измежду съгражданите ни настъпи блъсканица.

 

Онези от тях, които са пътували в Западна Европа и са заплащали тол такси там споделиха, че положението на пътищата у нас е такова, че не би било заслужено да се вкара сходна система за разплащане. Въпреки това обаче, нейното въвеждане следва през есента, като даже пробния интервал стартира на 15 май.

 

Това от своя страна докара до вълна от възмущение измежду транспортния отрасъл. На първо място бе посочена неналичието на ясни правила. Сериозен проблем съставлява и обсега на системата, тъй като на таксуване ще предстои прекосяването, освен по автомагистралите и първокласните пътища, каквато е европейската процедура, само че и по второкласните и третокласни прави.

Така, стотици хиляди български жители, живеещи в села и по-отдалечени места, могат да се окажат в неуместната обстановка, да заплащат тол такса, с цел да си отидат от градината или бостана.

Липсва изясненост и по отношение на размера на цените, които ще заплащат превозвачите. Това от своя страна, основава съществени усложнения при обмисляне разноските на компаниите, чиито бюджети са направени за напълно други условия.

Възраждане се афишира изрично срещу налагането на сходни практики, които ще доведат до нови усложнения за транспортния отрасъл.

 

И тук идва следния забавен въпрос, за какво казионните български политици и евродепутати, нададоха подобен писък против пакета „ Макрон ”, който визира ползите на не повече 5 % от българските транспортни компании, опериращи на европейския пазар, а в този момент, когато с въвеждането на тол системата се засягат ползите на останалите 95 % от сектора, работещи най-вече в България, мълчат? Отговорът е елементарен.

Първите са компании мастодонти със стотици камиони, доближени до властта, неплащащи налози и осигуровки, и притежаващи голям финансов запас, с който си купуват политици, висши служители и евродепутати, които да ги пазят, даже на европейско равнище. Вторите са хиляди дребни, нормално фамилни компании, с по един или най-много няколко камиона, които корумпираната политическа класа, назовава просто електорат.

В умозаключение ще заявим, че ние от Възраждане еднопосочно дефинираме дейностите на кабинета „ Борисов 3 ”, по отношение на отдаването на концесия на „ Летище София “ и системата за тол таксите като двоен удар против ползите и инфраструктурата на България.

Поражения се нанасят, както по въздух, по този начин и по суша. Наблюдаваме добре планувани дейности, които целят даване на националния суверенитет в региона на въздухоплаването на непозната страна и въвеждането на практики в сухопътния превоз, които ще доведат до съществени усложнения за един от дребното останали и добре работещи сектори в страната.

Ето за какво заявяваме, че когато Възраждане стартира да ръководи, както тези две покупко-продажби, по този начин и всички сходни в последните 30 години, ще бъдат разследвани, а отговорните осъдени! 

Възраждане – единствено ние можем! ”
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР