Партия Възраждане иска незабавна и спешна смяна на главния прокурор.

...
Партия Възраждане иска незабавна и спешна смяна на главния прокурор.
Коментари Харесай

Петър Петров, Възраждане: Ние сме за незабавна и спешна смяна на главния прокурор

Партия Възраждане желае незабавна и незабавна промяна на основния прокурор. Това сподели юрист Петър Петров на брифинг на партията по отношение на главните й цели в Народното събрание. „ По претекстове, които са ясни на цялото общество, само че в това число и поради извършените репресии от страна на прокуратурата против партия Възраждане. "

Ние предложихме законопроект за промени в Закона за правосъдната власт, съдържащи ефикасни механизми за отстраняването и освобождението на фигурата на основния прокурор, в случаите когато той не извършва своите отговорности и прави закононарушения, изясни юрист Петров. „ Предложихме го на по този начин наречените партии на митинга, нито една не се отзова. И в този момент като парламентарно показана партия ние ще имаме опцията съответно да го внесем в съответната комисия, тъй че да покажем на обществото, че точно ние и никой различен сме партията, която се пробва да промени по този начин нареченото статукво ".

Ще предложим и законодателни промени, които да извадят прокуратурата от правосъдната система, добави Петров. „ Мястото на прокуратурата не е там. Прокуратурата се употребява за възмездно извършване на политически поръчки. Това нещо би трябвало да бъде прекъснато и ще предложим съответните законодателни промени. Нужен е цялостен правосъден надзор върху прокурорските актове ".

Според партия Възраждане би трябвало да бъдат увеличени пълномощията на Инспектората към Висш съдебен съвет по повод активността на съдилищата по настоящи каузи.

Смятаме, че със съответните законодателни ограничения, правосъдната система може да работи още по-ефективно в интерес на българското общество, в умозаключение сподели юрист Петров. „ Ще предложим и съответни законодателни промени, които да обезпечат достъп на българските жители до правораздаване - от една страна имам предвид високите правосъдни такси от 4%, които в някои случаи са непостижими за жителите, по този начин и в законовите нерегламентираните размери на депозити по обезпечителните производства по цивилен каузи, които също са от време на време несъответстващо високи, достигащи до 60% от материалния интерес ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР