Партия Справедлива Русия – За истината обяви, че ще защитава

...
Партия Справедлива Русия – За истината обяви, че ще защитава
Коментари Харесай

Руска партия предлага юридическа помощ на уволнени от работа заради липса на ваксинация

Партия „ Справедлива Русия – За истината ” разгласи, че ще пази правата на жителите при премахване от работа или уволняване поради неналичието на против ковид. Това съобщи през днешния ден водачът на партията Сергей Миронов на конференция в ТАСС.

„ Чрез центровете за отбрана правата на жителите ще пазиме всички, които са били отстранени от работа или уволнени. [...] Ще се борим с това със законни юридически средства, защото считаме, че [задължителната ваксинация] е противозаконна и неправилна ”, посочи Миронов.

По думите му, хората, попаднали в сходно дискриминационно състояние, ще могат да получат освен безвъзмездна юридическа консултация, само че и помощ при правенето на иск против работодателите.

Миронов съобщи още, че партията му погрешно е била избрана като „ антиваксърска ”.

„ Ние считаме, че имунизирането е належащо, само че всеки взема самичък решение за това. Принуждаването е неприемливо. От наша позиция, това е нарушаване на конституцията, нарушаване на правото и свободата на избор на всеки жител и нарушение на трудовите права, когато хората биват отстранявани от работа без да получават заплата. От какво да живеят хората и по какъв начин да си изхранват децата? ”, акцентира Миронов.

По-рано партията одобри изказване по отношение на недопустимостта на насилствената имунизация и прикани да се търси отговорност при сходни дейности, заяви ТАСС.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР