Партия МИР подкрепя справедливия протест на земеделските производители, както и

...
Партия МИР подкрепя справедливия протест на земеделските производители, както и
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Партия МИР подкрепя справедливия протест на земеделските производители

Партия МИР поддържа справедливия митинг на земеделските производители, както и на всички животновъди и български производители. Това сподели ръководителят на партия МИР Симеон Славчев във връзка митингите им поради мощно влошената конкурентоспособност на българските аграрни производители заради вноса от Украйна.

„ България потвърдено има най-плодородната земя в Европа и партия МИР застана и поддържа „ Плана Кумчев “, който ще възроди българското земеделие и за доста къс интервал от време ще подсигури продоволствената сигурност на страната. България има естествени дадености освен да се самоизхранва и то на налични за българите цени, само че и да изнася огромна част от създадената продукция. Партия МИР предлага развиването на земеделието и производството на български храни и артикули също да стане народен приоритет, тъй като продоволствената сигурност е част от националната сигурност на България “, съобщи още Симеон Славчев.

Той е безапелационен, че не може да внасяме всевъзможни артикули и храни от Украйна и други страни, а да не мислим за българското земеделие, отглеждане на животни и за всички български производители.

„ България неотложно би трябвало да желае да се спре за страната ни действието на регламента на Европейския съюз, касаещ безмитния импорт на артикули от селскостопански генезис от Украйна. Българите желаят да се хранят с български плодове, зеленчуци, яйца и хранителни артикули и то на налични за тях цени. За да стане това земеделието, отглеждането на животни и селското стопанство, които са в основата на хранително-вкусовата индустрия би трябвало да се трансфорат в народен приоритет и страната да подсигурява тяхното подкрепяне, развиване и реализация “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Според него всички претенции на земеделските производители освен би трябвало да бъдат чути, само че и неотложно изпълнени.

„ България би трябвало да изиска спомагателни ограничения от Брюксел, тъй като не е обикновено и задоволително страните, които сме покрай спора в Украйна да плащаме тази извънредно висока цена. Ако има взаимност, то тя би трябвало да бъде и към българските аграрни производители и това е тест за реакциите и метода на деяние и мислене на Европейския съюз “, съобщи още Симеон Славчев.

Председателят на партия МИР прикани всички българи да подкрепим и да бъдем солидарни с българските аграрни производители.

 

Източник Стандарт

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР