Партия ГЕРБ ще внесе законодателни промени за по-тежки наказания на

...
Партия ГЕРБ ще внесе законодателни промени за по-тежки наказания на
Коментари Харесай

ГЕРБ искат по-сурови наказания за непълнолетни, внасят законодателни промени

Партия ГЕРБ ще внесе законодателни промени за по-тежки санкции на малолетни, направили тежки закононарушения.

Това разгласи депутатът Маноил Манев след среща на премиера Бойко Борисов с Асен Руменов, татко на убитата Андреа от село Галиче, оповестява БНР.

В срещата взе участие и представителят на основния прокурор Сийка Милева.

След срещата депутатът от ГЕРБ Маноил Манев разгласи, че по предписание на премиера, парламентарната група на ГЕРБ ще внесе законодателни промени:

" Да бъде направена смяна такава, която да споделя, че при осъществяване на закононарушения срещу личността - убийства, изнасилвания, блудства, да не е наложителна редукцията за малолетни. Сега законът споделя, че в случай че е осъществено от малолетен оптималната присъда, която той може да получи е 12 години. Ще се взема под внимание положението на този причинител, дали той разсъждава като възрастен и осъзнава това, което прави, с цел да получи наказването като възрастен. Това ще бъде смисълът на смяната, която ще създадем ".

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева разяснява ограниченията, които прокуратурата взема против битовата престъпност, с цел да не се повтарят случаи като този в Галиче:

" Това, което ще направи основният прокурор, е още на следващия ден да разпореди на всички прокуратури на територията на Република България да извършат инспекция на лица с две и три висящи производства. Проверката ще обхване и лица с ограничения за неотклонение, взети във връзка с обвинените лица. Ако същите не се съблюдават наблюдаващите прокурори ще желаят по-тежки ограничения за неотклонение ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР