Партия ГЕРБ ще възстанови така нареченото преференциално гласуване, обяви депутатът

...
Партия ГЕРБ ще възстанови така нареченото преференциално гласуване, обяви депутатът
Коментари Харесай

Обрат: ГЕРБ връща преференциите, сменя ЦИК

Партия ГЕРБ ще възвърне по този начин нареченото преференциално гласоподаване, разгласи депутатът и някогашен конституционалист Георги Марков. Марков заяви новината след съвещание на управлението на партията. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов му даде първи думата, с цел да разгласи решението.
Борисов събра управлението на партията по-рано точно поради Избирателния кодекс.
Никъде не се отбелязва, че НФСБ е основен основател да се вземе това решение. Движение за права и свободи са го подкрепили. Точно противоположното се цитира ", изясни и Борисов. Не желая по никакъв метод да оставим какъвто и да е нюанс, че на нас изборните правила ни въздействат ", безапелационен беше Борисов.
Той обаче подсети, че тази ЦИК и този Изборен кодекс са били определени по време на мандата на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. "Що за безсрамие е това?! В какво имат право - ми щом е изминал мандатът, да се отпочне процедура, да се избере нова Централна изборна комисия ".
"Издебват ме, когато съм в чужбина, да основават такова напрежение. Можеше да отвръщам още в събота, неделя, само че в Мюнхен имах значими диалози ", изясни още по какъв начин е стигнал до това решение Борисов. Но пък реакциите му обобщил Георги Марков, "който върви по улиците, слуша жителите ".
Борисов напомни, че до момента Движение за права и свободи са подкрепяли нееднократно позиции на ГЕРБ.
"Цветанов е постъпил вярно съгласно обстановката ", сподели Борисов, само че акцентира, че няма да допусне ГЕРБ да търпят негативите от това.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР