Партия ФИДЕС е много близо до изключването от дясноцентристката група

...
Партия ФИДЕС е много близо до изключването от дясноцентристката група
Коментари Харесай

ФИДЕС заплашва да напусне ЕНП

Партия ФИДЕС е доста покрай изключването от дясноцентристката група на Европейския парламент след антимиграционната акция на Будапеща, ориентирана към миграционните политики на Брюксел.
Според началникът на канцеларията на унгарския министър председател Гергели Гуляс, унгарската партия неотложно ще напусне консервативния блок, прочут като Европейска национална партия (ЕНП), в случай че Европейски Съюз реши да ограничи активността й в партията.
" Става дума за достолепието на ФИДЕС и страната ", сподели той пред държавната осведомителна организация МТИ.
В отговор на обстановката немският закостенял водач Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи по-рано денем, че " заледяване " на участието на унгарската партия ще бъде измежду вариантите.
" Докато ФИДЕС не възвърне изцяло доверието, не може да разчита на обикновено пълноправно участие ", сподели Крамп-Каренбауер пред Ройтерс.
Изявлението идва откакто ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи пред немското радио, че е посъветвал дясноцентристката Европейска национална партия да изгони ФИДЕС, обвинявайки унгарските политици в разпространяване на " неистини ".
Будапеща стартира акция против миграционните политики на Европейски Съюз през февруари - единствено три месеца преди изборите за Европейски парламент, съобщи БГНЕС.
Решението е последвано от законопроекта „ Спри Сорос “, признат от унгарския парламент през 2018 година, който криминализира даването на непозволена помощ на незаконните имигранти, което от своя страна разрешава да се наложи възбрана на дейностите на проимиграционните групи за отбрана на правата на индивида.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР