Партия Демократи за силна България, която е част от коалицията

...
Партия Демократи за силна България, която е част от коалицията
Коментари Харесай

ДСБ ще избира председател след месец |

Партия „ Демократи за мощна България ", която е част от обединението " Демократична България " ще избира нов ръководител след месец. Това ще стане на национално заседание на партията, което ще се организира на 12 февруари в НДК. Съобщението за това е оповестено в " Държавен вестник " от ръководителят в оставка Атанас Атанасов. Съъбранието ще е в  състав от 600 делегати. В дневния ред, с изключение на общоприетите отчет на ръководителя и политическа полемика, е заложен и избор на Национално управление, и на Национален вътрешнопартиен арбитраж. 

Атанасов подаде оставката си след слабите резултати на изборите. На изборите на 11 юли Демократична България събра 12.64% от гласовете за парламент, а през ноември резултатът падна до 6.37%.Оставка подаде и другия водач на Демократична България Христо Иванов, ръководител на партия " Да, България ", както и съпредседателите на третия сътрудник - " Зелено придвижване " - Борислав Сандов и Владислав Панев. 

Тепърва клубовете в ДСБ ще се събират за номинации на ръководител. От думите на Атанасов след изборите се разбра, че той се кандидатира още веднъж за поста. Другият прочут до в този момент кандидат е дългогодишният ръководител на партията за софийския регион " Лозенец " Елена Спасова. Тя разгласи на 2 декември във Facebook профила си, че ще се кандидатира за поста. " Знам по какъв начин би трябвало да наподобява тази партия и знам по какъв начин би трябвало да се ръководи. Не, не желая да съм народен представител. Знам какво не би трябвало и кое би трябвало. Знам, че е жалко да нямаш храброст да свикаш заседание и да, аз ще го привиквам постоянно ", написа Спасова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР