Партия ”Да, България” внесе срещу депутата Делян Пеевски сигнал до

...
Партия ”Да, България” внесе срещу депутата Делян Пеевски сигнал до
Коментари Харесай

”Да, България”: Делян Пеевски не е декларирал конфликт на интереси

Партия ”Да, България” внесе против депутата Делян Пеевски сигнал до парламентарната Комисия за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос, се вижда от уеб страницата на партията.
"Въпреки че Делян Пеевски е огромен притежател на медии, а съгласно някои източници и със съществени ползи в разпространителския пазар, същият взе участие в правенето и депозирането на законопроект за наредба на медийната и разпространителска активност. Не са налице обществени данни, че Пеевски е заявил частния си интерес, с което вероятно е нарушил член 147 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание. По този метод националният представител препятства опцията да бъде отведен от присъединяване в разискването и гласуването на законопроекта. ", пишат от "Да,България ".
Въпросният член от правилника гласи, че "при внасяне на законопроекти, изявление или гласоподаване... депутат с частен интерес от разисквания проблем... е задължен да го заявява ".
"Безспорно е, че националният представител има частен интерес от приемането на горепосочения законопроект... Участието в правенето и депозирането на горепосочения законопроект е в нарушаване на член 58 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. ", показват от извънпарламентарната партия.
Според тях след осъществяването на инспекция, би трябвало да бъдат изпратени резултатите в новата Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество след нейнотото конституиране.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР