Партия Атака започва всекидневно да внася искане за свикване на

...
Партия Атака започва всекидневно да внася искане за свикване на
Коментари Харесай

"Атака" всекидневно ще внася искане за свикване на Коалиционния съвет на ОП

Партия " Атака " стартира ежедневно да внася искане за привикване на Коалиционния съвет на " Обединени патриоти ". Това оповестиха за " Хоризонт " от политическата мощ. От " Атака " желаят тематиката на съвещанието да бъде отстраняването на Волен Сидеров като ръководител на парламентарната група на патриотите. Днес свикването на съвета на дребната коалиция се провали поради претовареност на водачите на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов отхвърли поради служебни задължения, а ръководителят на НФСБ Валери Симеонов изясни отсъствието си с командировка в чужбина. 

Симеонов уточни още, че не приема провеждането на политически съвет, на който измененията в групата преднамерено се дефинират като нелегитимни. 

Волен Сидеров упорства да бъде разисквано нелегитимното, съгласно него, решение, с което той беше свален от поста ръководител на парламентарната група на обединението. Той вече оспори рокадата пред ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева и чака нейното решение. От " Атака " чакат отговора и на премиера Бойко Борисов за привикване на огромен съдружен съвет.

 

За „ Хоризонт “ депутатът Николай Александров съобщи: „ Всякакъв вид промени са вероятни, само че стига това да е по законоустановения ред “.

Според секретаря на парламентарната група Християн Митев от НФСБ, няма нарушаване на правилника на Народното събрание при отстраняването на Волен Сидеров. Причините са и справедливи, изясни той:

„ Тъй като за жалост господин Сидеров не извършва пълномощията си като ръководител на групата - не привиква на съвещания, не координира работата ѝ, не участва освен на съвещания на групата, само че и на съвещания доста постоянно на Народното събрание “.

Промените в парламентарната група няма да нарушат стабилността на ръководещата коалиция, обявиха от трите партии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР