Партия "Атака" предлага анекс, който правителството да прикрепи към Договора

...
Партия "Атака" предлага анекс, който правителството да прикрепи към Договора
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Внасяме анекс към Договора за добросъседство със Северна Македония

Партия "Атака " предлага анекс, който държавното управление да прикрепи към Договора за добросъседство със Северна Македония. Поводът за това са разногласията за историческото ни минало. Тези разногласия внасят напрежение в връзките сред двете страни. Това разгласи водачът на партия "Атака " Волен Сидеров по време на брифинг в постройката на Народното събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg.

"Анексът е направен от сътрудници на партия "Атака ". В него е посочено, че исторически събития и персони се афишират за общи, единствено с решение на комисията, след което се внася една възбрана, тези персони да се използват без общо единодушие. Следва изброяване на персони и събития от Първата българска империя до Крумовата династия, всичко обвързвано с национално-освободителната битка, битката за обединяване на българския народ и всички събития, свързани с нашето сливане в етнически граници. По този метод предотвратяваме бъдещи недоразумения или мотиви за напрежение, приложимост на исторически персони, събития от страна на македонски политици, историци и общественици. Показваме с внасянето на този анекс, че нещата би трябвало да се правят на дело, а освен на думи “, акцентира водачът на „ Атака “.

Според него всички парламентарни групи би трябвало да изразят мнението си, тъй като става дума за българското национално достолепие. „ Става дума за това да запазим паметта, историята си и да не разрешаваме с тях да се спекулира. Сега имаме изискванията те да не могат да откажат, тъй като чакат нашето утвърждение за Европейски Съюз. Иначе нещата ще продължат както до момента. мне желаеме напрежение сред София и Скопие, желаеме положително съдействие. На процедура сме бранители на тезата - един народ - две страни. Очакваме поддръжката на съдружни сътрудници “.

Помолен да разяснява тематиката с партийните дотации, Волен Сидеров се скара на публицистите: „ Аз ви приказвам за националното достолепие, вие за дотациите. Любимата тематика. Предложили сме го преди години - държавната дотация да е нула. Ако дотацията е такава, то тогава дано пропагандирането на концепциите на партиите да не бъде платено - тогава ще е почтено. Тогава партиите ще оферират своите политически хрумвания. В Конституциите написа, че жителите показват политически хрумвания през партиите “, акцентира той.

„ Ние подкрепихме настояването да стане един лев. Как ще се устоят - с дарения от компании “, сподели Сидеров.

Относно оферти метод на финансиране по модел на Съединени американски щати, Сидеров отговори: „ Има икономическа разлика сред Съединени американски щати и България. Това значи всеки един богат човек да си има партия. Добре, в случай че това желаеме, да се каже ясно. Да се приказва искрено, да не се крие зад лицемерието, че партиите харчели доста пари. Имаме строга отчетност. Харчовете на всички партии са по-малки от бюджета на една национална медия на държавна прехрана. Не е това най-голямото перо и най-вредното нещо. Има други неща, с които можем да облекчим живота на българите “, разгласи Волен Сидеров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР