Партия Атака подава документи за кандидат-член на Алианса на консерваторите

...
Партия Атака подава документи за кандидат-член на Алианса на консерваторите
Коментари Харесай

"Атака" подава документи за член на Алианса на консерваторите в Европа

Партия " Атака " подава документи за кандидат-член на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа. Това ще се случи публично на 18 октомври в Молдова, когато ще се организира регулярният конгрес на Алианса. Информацията стана ясна през днешния ден от конгрес в София.

Това не означава разбиване, разцепване или някакви самостоятелни действия, напротив, аз държа на „ Обединени патриоти” да участваме заедно на евроизборите. Това разясни лидерът на " Атака " Волен Сидеров, който беше съдомакин на конференция на тема " Обединеният консерватизъм - ключовата посока в развитието на България ". Форумът бе организиран от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент. Oсновен домакин на събитието беше евродепутатът Николай Бареков. Участие в конференцията взе Ян Захрадил, член на ръководството на ЕКР и президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти.



„ Очаквам отговор от моите партньори, надявам се той да е положителен, и се надявам това обединение, с което направихме хубавия резултат на президентските и парламентарните избори да се повтори. Защото моментът е исторически и ако го пропуснем, ще бъде огромна щета за страната ни. Целта, която трябва да си поставим е много силно участие на тези евроизбори. Те ще бъдат колкото външни, толкова и вътрешни, много важни, определящи за Европа и България”, обясни още Сидеров.



„ Надявам се, че моите колеги ще приемат това не като някакво съревнование и състезание между трите партии в „ Обединени патриоти”, а по-скоро като едно ново водачество, което да увлече и тях. Мисля, че така е разумно, но те ще си кажат сами, има време за това”, добави Сидеров.
На въпрос за бъдещия патриотично-консервативен съюз Сидеров отговори: „ Рано е да се представи предизборен съюз, но моите идеи от сега са този съюз да бъде Патриоти плюс, така да го кажем”.


Ето и цялата реч на Волен Сидеров на форума: „ Обединеният консерватизъм- ключовата посока в развитието на България”

Уважаеми гости от консервативния алианс и евродепутати, драги колеги от българския парламент!

Поканен бях да участвам в този форум от българския евродепутат Николай Бареков, който е член на групата на консерваторите и реформистите в Европейския парламент. Приех поканата, защото смятам, че темата на предложената от него дискусия, е важна и определяща за съдбата на Европа, което значи и на България. Приветствам присъствието на уважаемия гост – Ян Захрадил – президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти.

В каква Европа ще живеем след изборите за Европарламент през 2019 г.? В Европа, залята от незаконни мигранти, Европа на обезличените нации, заличените традиции и религия, на колонизираните национални икономики и на смачканото самочувствие на европейските народи?
Или в Европа на хилядолетни традиции, цивилизации и вековна приемственост на вяра, морал и християнски ценности? В Европа на отечествата, които си сътрудничат, запазвайки своята идентичност, национални особености, култура и език? В Европа на суверенни икономики и социални системи, които гледат първо интереса на своите граждани и тогава – интереса на наднационалните глобални компании? Аз избирам втората Европа! Затова съм тук и смятам, че съм сред съмишленици.

Ние, народите от бившия комунистически лагер, преминахме през големи изпитания. Аз съм участник в дисидентските антикомунистически дижения отпреди 30 години. Основател съм на софийската организация на независимия профсъюз Подкрепа, чийто създател доктор Константин Тренчев прекара няколко месеца в затвора за дейността си.

След падането на комунизма, ние - българите и нашите братя по съдба от Румъния, Унгария, Чехия, Словакия, Полша и бивша Югославия очаквахме бурен разцвет на демократичните свободи и стандарта на живот в своите страни. Вместо това получихме неолибералната доктрина за привилегиите на т.нар. малцинства, натиск да признаем еднополовите бракове, ликвидирането на традиционното семейство и буквално колонизиране на собствените им икономики от чужди за държавите ни интереси.

През 2005 г. основах партия Атака, която с идеите си застана срещу всичко това, защото беше неприемливо за българите. Всъщност Атака противопостави консервативни идеи на войнстващия либерализъм.

През 2007 г., когато приемаха България в Евросъюза, аз предупредих от трибуната на българския парламент да не бързаме с радостта, защото това членство има плюсове и минуси. Евросъюзът има нужда от промяна и ние можем да я направим.

Сега е дошло времето идеите, за които ние от Атака се борим вече 13 години да станат основни в Европа. Нека заедно с нашите съмишленици от всички държави на Евросъюза се включим в решаващата битка за Европа през май месец 2019 г.!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР