Партия Атака е изключена от Обединени патриоти. До раздялата се

...
Партия Атака е изключена от Обединени патриоти. До раздялата се
Коментари Харесай

Изхвърлиха Атака от Обединените патриоти

Партия " Атака " е изключена от Обединени патриоти. До раздялата се е стигнало поради множеството проблеми в обединяването.

Днес НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация са се събрали и са решили дефинитивно да сложат завършек на съдружните връзки с Волен Сидеров. Общото мнение е, че по този начин повече не можело да се работи.

От парламентарната група са изключили Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов, разгласи Искрен Веселинов.

Искрен Веселинов изясни, че Обединени патриоти си имат непоколебим устав на работа, който планува наказания при безучастие в работния развой. Според информация, получена от Народно събрание, и Сидеров, и Чуколов не са взели участие допълнително от 6% от гласуванията. Не участват и на събиранията на парламентарната група, Чуколов напоследък участва, само че изцяло официално.

Павел Шопов се санкционира поради жестоко нарушаване на етичните правила, съгласно член 25, който формулира, че всеки народен представител може да показва позиции, утвърдени от парламентарната група - нещо, което той не прави, а алинея от същия 25 член изисква всеки народен представител да се отнася с почитание към сътрудниците си - което също не е спазвано.

И тримата водят акция на очерняне, уточни Искрен Веселинов и акцентира, че в това число е имало претенции на оставки на членове на изпълнителната власт, което е напълно отвън пълномощията им.

По думите на водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов в продължение на година и половина сътрудниците от " Атака " са провеждали систематичен бойкот, както на обединението, по този начин и на сътрудници и еврокандидати. " Не единствено политическите граници бяха нарушени, само че бяха нарушени и чисто човешките граници. С клюки, злостна акция и безусловно неуважително отношение към останалите сътрудници. "

Каракачанов изясни, че обявеното не значи бламиране на болшинството в Народното събрание и на държавното управление.

" Всяко нещо си има край. Няма смисъл от тази мъка и покруса, да сътворяваме единствено звук в системата, разяснява още Каракачанов, обяснявайки още веднъж, че де факто решението обединението Обединени патриоти да не продължи да съществува се дължи не толкоз на тях с акта на изключване, колкото на систематичното държание на Волен Сидеров и сътрудниците му от " Атака ".

Припомняме, през вчерашния ден с неуспех приключи следващият опит на Обединените патриоти да се съберат и разберет по какъв начин ще се работи в Народното събрание. Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ упрекнаха в саботеж Волен Сидеров. Това беше първия опит откакто двете партии смъкнаха Волен Сидеров от поста ръководител на парламентарната група.

Не един път се правеха опити за омиротворяване както на политически съвет на дребната коалиция, по този начин и на съдружен съвет във формат ГЕРБ и Оперативна програма. Те завършваха с изменчив резултат. Междувременно от страна на НФСБ смъкнаха доверието си от Волен Сидеров като ръководител на ПГ на Обединени патриоти. До този миг Вътрешна македонска революционна организация заема позиция на умиротворител сред " Атака " и НФСБ, в това число и безусловно военният министър Красимир Каракачанов постави синя каска.

След оставката си Валери Симеонов се върна в Народното събрание като народен представител, а пропукванията в обединението продължиха да се усилват, а Обединените патриоти не се схванаха и се явиха независимо на изборите за европейски парламент. Още в изборната нощ се разбра, че Вътрешна македонска революционна организация са в спор със Сидеров, възмутени от нападки от негова страна по време на предизборната акция.
Малко по-късно последваха и самопризнания от страна на депутати от Оперативна програма за разпад на дребната коалиция, а от НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация смъкнаха Волен Сидеров като ръководител на ПГ на Обединени патриоти с мотив, че не работи и групата няма съдружен живот.

Въпреки всички патриотични безредици и от трите обединения, в това число и техните водачи постоянно са споделяли едно общо мнение, че техните дразги не клатят ръководството и не заплашват стабилността на огромната коалиция Борисов-3. Едва в последните седмици се появиха противоположни изказвания от страна на " Атака ".

Дрязгите в дребната коалиция започнаха преди повече от година с очевиден спор сред водачите на " Атака " и НФСБ. Миналото лято Волен Сидеров отговори на Валери Симеонов с демонстративни инспекции по Българското Черноморие и разгласи, че акциите и законодателството на съдружния му сътрудник пречат на бизнеса.

В Народното събрание пък нетърпимостта сред двете партии доближи до физически конфликт в последните работни дни. Напрежението сред " Атака " и НФСБ мина и през събаряне на доверието от страна на депутатите на Валери Симеонов от Сидеров като началник на ПГ на Обединени патриоти, а Волен Сидеров неведнъж искаше оставката на Симеонов - тогава вицепремиер.

Когато и това се случи, те станаха още веднъж сътрудници в парламентарната зала, само че кой управлява патриотичната парламентарна чета по този начин и не стана ясно. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР