Партия Атака частично ще подкрепи президентското вето за Изборния кодекс,

...
Партия Атака частично ще подкрепи президентското вето за Изборния кодекс,
Коментари Харесай

Явор Нотев: "Атака" частично ще подкрепи ветото за Изборния кодекс

Партия " Атака " отчасти ще поддържа президентското несъгласие за Изборния кодекс, уточни Явор Нотев - зам.-председател на Народното събрание, в предаването " Тази заран " по bTV.

" Това обаче не е моментно решение, а остаряла тематика за нас, предвид на опциите за манипулиране на вота ", посочи още Нотев.
Вето №14: Президентът върна Изборния кодекс за наново разглеждане от депутатите (ОБЗОР) Държавният глава изиска машинно гласоподаване, актуализиране на изборните описи и видеоконтрол при броенето на бюлетините
Президентът Румен Радев върна в понеделник Изборния кодекс за наново разглеждане от депутатите и прикани Българска социалистическа партия да се върнат в Народното събрание. От ГЕРБ дефинираха ветото като политическо, от левицата показаха, че няма да се върнат в пленарната зала макар апела на президента.

Ветото на президента с неговите претекстове занапред ще се разисква, тъй като подобен е редът, сподели още Явор Нотев. " Новите промени бяха атакувани ексцентрично от опозицията, те обявиха макар рецензията към закона, че няма да се върнат в пленарната зала за разглеждане на ветото на президента. Мястото на опозицията не е отвън залата, а там където са ги изпратили гласоподавателите ", уточни още той.
ГЕРБ дефинираха ветото на президента върху Изборния кодекс като политическо ОТ Българска социалистическа партия приветстваха ветото, само че обявиха, че няма да се върнат в пленарната зала
" Връщането на опозицията в зала би нормализирало работата на Народното събрание ", уверен е той. „ Всяка една от тезите на опозицията има своите учредения, само че би могла да бъде предпазена от парламентарната естрада “. По думите му Българска социалистическа партия затрудняват естествената работа на Народното събрание. „ Освен държанието на левицата други признаци за рецесия не съществуват “, добави Нотев.

По мотив предлагането да се постановат солени санкции на депутатите, които не вървят на работа, Нотев съобщи, че 2/3 от заплатите и 1/3 от представителните пари ще се удържат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР