Партия АБВ поиска отстраняването на Емил Кошлуков от ефира на

...
Партия АБВ поиска отстраняването на Емил Кошлуков от ефира на
Коментари Харесай

И АБВ поиска оставката на Кошлуков

Партия АБВ изиска отстраняването на Емил Кошлуков от ефира на публичната Българска национална телевизия и оставката му като програмен шеф.
Повод за настояването е систематичното манипулативно държание на господин Кошлуков в качеството му на водещ на предаването " Още от деня ", написа в позицията на партията публикувана до медиите. " Политическите пристрастия не могат да се пропагандират нито очевидно, нито прикрито от водещ в ефира на публичната национална медия, каквато е Българска национална телевизия. Под диктовката на водещия Кошлуков, предаването се трансформира в политически глас на ръководещите и обществен съд за инакомислещите. Недопустимо е и грубото надменно държание на господин Кошлуков в ефир. То е несъвместимо с нормите на журналистическата нравственос и публичен морал ", безапелационни са от АБВ. Поради това от партията упорстват за незабавна реакция от страна на УС на Българска национална телевизия и Съвет за електронни медии и за отстраняването на Кошлуков от ефира на Българска национална телевизия и за оставката му като програмен шеф в публичната медия.
В петък в предаването " Още от деня " Емил Кошлуков насочи нападки против Борислав Сандов, един от участниците в митингите в отбрана на Пирин, и на два пъти сподели междинен пръст в ефир. Тогава редица публични персони желаеха оставката му, а форумите в интернет прегряха от отвращение от държанието на програмния шеф на БНТ1. " Господин Кошлуков, проявата Ви от през днешния ден е неприемлива освен за водещ на наблягам национална, т.е. поставяща стандартите на държание, телевизия, още по-малко за програмен шеф. Очаквам оставката Ви " ", написа в профила си във " Facebook " Илиян Василев, някогашен дипломат на България в Русия, който има дейна гражданска позиция по разнообразни тематики.
Журналисти от Българска национална телевизия обаче излязоха с позиция, в която показват, че част от протестиращите за Пирин в четвъртък вечерта са отправили " обидни и нецензурни квалификации и жестове " към публицисти и оператори на медията. Уляна Пръмова, която оглави преди броени дни отдела " Новини и настоящи излъчвания " в Българска национална телевизия, изясни пред " Дневник ", че Емил Кошлуков е посочил междинен пръст в предаването си, защото бил мощно обиден.
По време на диалог с някогашния министър на екологията в първото държавно управление на Бойко Борисов Нона Караджова, показана като специалист, и на Борислав Сандов от партия " Зелените ", който е деятел от митингите за отбрана на Пирин. Темата са продължаващите митинги в отбрана на Пирин и построяването на втори въжен превоз в Банско. Програмният шеф на Българска национална телевизия започнвя диалога в предаването си с видео от новинарски репортаж на малкия екран от митинга пред постройката на Българска национална телевизия. Предупреждава, че не е подобаващ за деца, поради нецензурните думи и фрагменти. Причината - един от участниците в митинга държи брошура с непристоен знак – изобразена ръка със характерната настройка на пръсти. Чуват се и нецензурни апели. По този мотив Кошлуков прочита декларация на публицистите от " По света и унас ", които стачкуват против отношението, което са получили от участници в митинга. И пита - " Г-н Сандов, добър вечер от лекето Кошлуков. Как се чувствате в студиото на петно? ". Следва спор по тематиката за отбраната на Пирин В края на диалога Кошлуков свива пръсти по характерния метод, при който единствено междинният стърчи. Обръща се към Сандов с думите - " А този знак ще го има ли... ". Природозащитникът му дава отговор, че не носи отговорност за дейностите на неидентифицирани участници. Обяснява, че той не е правил този жест и позволява, че става дума за провокация. Кошлуков обаче не се предава и още веднъж демонстрира неприличния жест.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР