Партия АБВ настоява дебатите за машинното гласуване да бъдат преустановени,

...
Партия АБВ настоява дебатите за машинното гласуване да бъдат преустановени,
Коментари Харесай

АБВ настоя за Избирателен кодекс, който да е в сила поне в следващите 40 години

Партия АБВ упорства дебатите за машинното гласоподаване да бъдат прекратени, а след изборите за Европейски парламент, да се приготви Избирателен кодекс, който да е в действие най-малко в идващите 30-40 години. Това сподели ръководителят на АБВ Румен Петков пред медиите, оповестява Българска национална телевизия.

Петков изясни, че следващият ремонт на изборния закон, малко преди вота, не взема решение основни въпроси, свързани с изборния развой, а процедурата по въвеждане на машинно гласоподаване ще отнеме прекалено много време, с цел да бъде тематика за идния евровот.

„ Настояваме да бъдат прекратени дебатите за машинното гласоподаване, да се удостовери остарелият Изборен кодекс и незабавно след провеждането на европейските изборите да стартира солидна полемика в Народното събрание с включени специалисти, които познават изборната процедура е Европа и да се приготви един Избирателен кодекс, който да е в действие 30-40 години напред “.

Румен Петков разяснява и президентското несъгласие върху текстовете от Изборния кодекс. Той дефинира акта като недодялан политически ангажимент.

„ Ветото на президента, за жалост прескочи най-нормалната му реакция в подобен миг, привикване на парламентарно показаните политически сили на разговор и намиране на взаимно задоволително решение и по-късно да се премине към съответните парламентарни дейности. Ние не одобряваме причините на Българска социалистическа партия за овакантяване на Народното събрание в този миг “.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР