Партиите в България трябва да се изчистят от корумпирани и

...
Партиите в България трябва да се изчистят от корумпирани и
Коментари Харесай

Радев: Партиите трябва да се изчистят от корумпирани и некомпетентни кадри

Партиите в България би трябвало да се изчистят от корумпирани и некомпетентни фрагменти, посъветва президентът Румен Радев по време на формалното си посещаване в Египет. Така президентът разяснява оставките в ГЕРБ, свързани със абсурда " Апартаментгейт ", оповестява bTV.
„ Преди два месеца по време на моя годишен доклад доста ясно заявих, че партиите, които желаят да видят себе си на бъдещия политически небосвод, би трябвало сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни фрагменти с управнически упоритости, а не да чакат да гърмят кавги и да ги гасят с оставки”, разяснява Радев.
Президентът декларира, че това е неговата кардинална позиция, която се отнася за всички партии. Той отбелязва, че не е пристигнал в Египет, с цел да разяснява парцелите на Цветан Цветанов.

Президентът води огромна бизнес делегация в арабската страна, която е най-големият търговски и стопански сътрудник на България в Близкия изток. Стокооборотът сред двете страни доближава 1 милиарда $.
„ Египет има основна роля в района в битката против тероризма, проведената престъпност, радикалния ислям и незаконната миграция. Затова и съдействието с Египет е значимо за нашата национална и европейска сигурност”, показва Радев.
" Диалогът и взаимното доверие на високо политическо равнище са значимо изискване този капацитет да се развива. Очаквам положителни сделки”, добавя президентът.
Водената от Румен Радев делегация включва представители на изпълнителната власт и на институциите, както и представители на близо 30 български компании от отбранителната промишленост, земеделието и производството на храни, машиностроенето, високотехнологични компании и в областта на туризма, които ще обсъдят със свои сътрудници от Египет реализацията на общи планове. Очаква се в границите на визитата да бъде основан и Българо-египетски бизнес съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР